Belgische start-up Segments.ai trekt aandacht van VS

Computer vision

Segments.ai ziet het groots in en neemt als eerste Belgische start-up deel aan YCombinator. Het bedrijf ontwikkelt een geavanceerd dataplatform voor computer vision.

De eerste Belgische onderneming zal deelnemen aan YCombinator. Dat is een Amerikaans bedrijf dat durfkapitaal aanbiedt aan start-ups. Op die manier kunnen de kosten die gepaard gaan met het opstarten van een bedrijf opgevangen worden.

YCombinator biedt niet zomaar aan ieder bedrijf kapitaal aan. Het Belgische Segments.ai heeft toch een plaatsje bij YCombinator kunnen bemachtigen. Het bedrijf heeft nog maar dit jaar het levenslicht gezien en ontwikkelt mee in het gebied van artificiële intelligentie (AI).

Subtak van AI

Segments.ai ontwikkelt een nieuw training dataplatform voor computer vision. Computer vision is een subtak van AI dat het menselijk gezichtsvermogen nabootst. De technologie gebruiken producenten van onder andere zelfrijdende auto’s en scan & go-winkels.

Om deze nieuwigheden mogelijk te maken, is de verwerking van heel wat data noodzakelijk. Des te meer slimme technologieën het licht zien, des te meer data verwerkt dienen te worden. Volgens het bedrijf verdubbelt het aantal verwerkte datapunten ieder kwartaal.

Bert De Brabandere, CTO van Segments.ai, vertelt iets meer over de doelstellingen die het Belgische bedrijf voor ogen heeft: “We willen iedere ingenieur dezelfde infrastructuur aanreiken die bedrijven zoals Tesla, Apple en Google intern hebben gebouwd. Ieder bedrijf zal in de toekomst computer vision ergens in de supply chain gebruiken.”  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home