Gratis werkplek voor AI-gefocuste start-ups opent in Gent

home of ai Gent

AI-bedrijf ML2Grow en Invibes Advertising hebben donderdagavond in Gent het nieuwe ‘Home of AI’ geopend. Ze deden dat in aanwezigheid van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele, en de Gentse schepen van Economie Sofie Bracke.

‘Home of AI’ is een open werkplek voor innovatieve start-ups waar ze op een eenvoudige manier kunnen samenwerken, van elkaar kunnen leren en versneld toegang krijgen tot groeikapitaal. Met de innovatieruimte wil ML2Grow de adoptie van artificiële intelligentie in Vlaanderen versnellen.

Het bedrijf vindt het belangrijk dat starters een plek krijgen waar ze eenvoudig kunnen samenwerken en inspiratie opdoen. Invibes Advertising is verantwoordelijk voor de koppeling tussen investeerders en start-ups. In totaal kunnen een tiental start-ups terecht.

“We hebben uiteraard zelf ook in de start-upfase gezeten waarbij we aan de eigen keukentafel werkten en samenwerkten. Dat weegt na een tijd sterk op je privéleven, en je mist opportuniteiten. Bij Home of AI kunnen jonge starters groeien en profiteren van de AI-expertise die wij de laatste jaren hebben opgebouwd”, aldus ML2Grow-CEO Joeri Ruyssinck.

home of ai Gent

Van elkaar leren

Vandaag zijn er vijf start-ups aan de slag in de Home of AI:

  • DYAMAND focust op het Internet of Things.
  • Nebulae is een software- en appontwikkelaar.
  • OutKept voert phishing simulaties uit met ethische phishers, om phishing bewustzijn te verhogen.
  • ProSportsLab onthoudt je golfprestaties via slimme technologie.
  • SpineWise heeft wearables en software die je werkhouding monitort om blessures te voorkomen.

Liesbeth Van Hauwermeiren van SpineWise: “Voor ons is het een buitenkans. We hebben alle voordelen van een eigen kantoor, zonder de kosten. Daarnaast krijgen we er gratis de expertise van ML2Grow en Invibes bij. Het geeft ons de kans om sneller te kunnen schakelen en hopelijk ook sneller door te groeien met onze technologie rond ergonomie op de werkplek.”

Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele: “Home of AI kan startende innovators naar een hoger niveau tillen rond artificiële intelligentie. Vlaanderen, maar zeker de Gentse regio, zijn top wanneer het gaat over tech start-ups. Hier wordt een ecosysteem gecreëerd dat grote gelijkenissen vertoont met Silicon Valley in de VS. Ondernemers leren van elkaar en wisselen ideeën uit. Hier heerst allerminst een eilandmentaliteit, en worden wel de zaden geplant voor de bloeiende bedrijven van de toekomst.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home