Dataiku versterkt data-experts met versie 11 van zijn platform

Het platform van Dataiku is gericht op bedrijven die aan de slag willen met hun AI-toepassingen en data. Hoewel het platform toegankelijk moet zijn voor zowel data-citizens als experts in het domein, focus de nieuwste versie zich voornamelijk op de expert-zijde.

Op de Dataiku Everyday AI Conference in London onthult het bedrijf versie 11 van zijn platform. Gebruikers van het platform kunnen de nieuwe functies vanaf juli uittesten.

Voor data-wetenschappers

Belangrijke nieuwigheden voor data-wetenschappers zijn als eerste een ingebouwde tooling die de technische overbelasting vermindert. “Het is minstens zo belangrijk dat we ervoor zorgen dat expert-gebruikers zich comfortabel voelen in Dataiku als dat no-code gebruikers in staat zijn het platform te gebruiken”, vertelt Jed Dougherty, VP Platform Strategy van Dataiku, in een interview met ITdaily.

Verder zijn er verbeteringen voor bedrijven experts die computer vision inzetten. Het platform visualiseert dit veld namelijk en geeft eindgebruikers een eigen login voor het project, wat de samenwerking tussen de data-experts en de eindgebruikers stimuleert.

“In versie 11 hebben we ook ondersteuning ingebouwd voor een groot deel van de populaire IDE’s (integrated development environment, nvdr.). Het gaat onder andere om de platformen Visual Studio Code, RStudio en Jupiter Labs.” Tot slot geeft versie 11 nieuwe mogelijkheden voor datalabelling en zorgt het ook hier voor betere samenwerkingsmogelijkheden tussen experten die betrokken zijn bij deze taak.

Kleinere aanpassingen

In de nieuwste versie was daarnaast plaats voor kleinere functies:

  • Experts kunnen voortaan prognosemodellen creëren zonder codering maar met visuele elementen.
  • Nieuwe workflows voor het delen en een centrale functieopslag laat het toe eerder verzet werk veilig te hergebruiken.
  • Nieuwe mogelijkheden om scenario’s uit te testen waardoor ondernemingen een beslissing verantwoord kunnen nemen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home