Salesforce lanceert Tableau Cloud met nieuwe AI-functies en breder app-platform

Tableau cloud

Tableau Online gaat voortaan door het leven als Tableau Cloud. De naamsverandering gaat gepaard met extra AI-functies en een uitbreiding van de Tableau Exchange appwinkel.

Op de jaarlijkse Tableau Conferentie in Las Vegas kondigt Salesforce Tableau Cloud officieel aan. De nieuwe dienst, vroeger bekend als Tableau Online, krijgt heel wat innovaties mee om met de analytics-tool betere beslissingen te nemen op basis van data.

Samen met de nieuwe naam introduceert Salesforce een aantal innovaties binnen natural language en analytics. De belangrijkste is Data Stories, een functie die geautomatiseerde platte tekst weergeeft van dashboards op schaal. Hiermee kunnen klanten sneller met data interageren en die ook beter begrijpen. Het doel is analyses automatiseren om inzichten uit data te communiceren in een eenvoudig te begrijpen verhaal, in plaats van telkens opnieuw dashboards te begrijpen.

lees ook

Einstein Analytics en Tableau vormen samen één krachtige oplossing

Verder breidt de Tableau Exchange appwinkel uit met extra toepassingen. Vandaag kan je kiezen uit meer dan 100 acceleratoren. Klanten kunnen die voortaan ook rechtstreeks binnen het product verkennen en gebruiken, zonder dat je die apart moet downloaden.

Testplatform in samenwerking met Snowflake

Een andere belangrijke nieuwigheid binnen Tableau is Advanced Management om veiliger mission-critical analytics te delen binnen de onderneming. Zo kan je eigen encryptiesleutels genereren wanneer compliance-standaarden dat vragen en voegt het extra bescherming toe aan je data. Admins kunnen ook een logboek met activiteiten raadplegen om op te volgen hoe werknemers Tableau gebruiken.

Tot slot kunnen admins dankzij Admin Insights ervoor kiezen om die telemetrie tot een jaar bij te houden om het gebruik van datasets te traceren, licenties te analyseren en laadtijden van visualisaties op te volgen.

lees ook

Vergadering in het metaversum: op bezoek in de digitale Salesforce Tower

Voor de lancering werkt Tableau samen met Snowflake om een uitgebreide test beschikbaar te stellen. Die bestaat uit Tableau Cloud-licenties voor Snowflake-klanten en, afhankelijk van programmavereisten, Snowflake-krediet voor de conversie naar Tableau Cloud-klant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home