Proximus neemt Nederlandse dataspecialist Umbrio over

Proximus

Proximus kondigt de overname van Umbrio aan. Het Nederlandse bedrijf is specialist in het creëren van inzichten uit machine data. Het bedient verschillende grote banken, overheidsinstellingen en industriële spelers.

Met de overname haalt Proximus heel wat expertise op vlak van big data analytics in huis. Het versterkt zo zijn positie als leverancier van digitale diensten. De ondersteuning van enterprise-klanten bij hun digitale transformatieproject, is de nieuwe hoeksteen van de strategie van Proximus.

“Dankzij Umbrio zullen we onze competenties op het vlak van IT & network operations, monitoring en analytics verder versterken. Dit zal ons in staat stellen waardevolle inzichten te bieden aan onze klanten in deze domeinen”, zeg Dominique Leroy, CEO van Proximus.

Umbrio’s focus op het creëren van waarde met behulp van data analytics in combinatie met de netwerk- en beveiligingsdiensten van Proximus, vormt volgens oprichter en CEO Erik Witte een unieke propositie in de Benelux. “Samen gaan we slimme en schaalbare IT-, beveiligings- en IoT-oplmossingen creëren voor klanten die data centraal willen stellen bij het genereren van bedrijfswaarde”, zegt Witte.

Bovendien sluiten de diensten van Umbrio goed aan bij die van Davinsi Labs, dat vorig jaar door Proximus werd overgenomen. Beide bedrijven zijn resellers van Splunk, een Amerikaanse leveranciers van software voor big data analytics.

Belgische uitbreiding

De aankondiging van de overname volgt amper enkele dagen nadat Umbrio zijn plannen voor uitbreiding naar België bekend heeft gemaakt. Het bedrijf zal verder worden geleid door het huidige managementteam vanuit de hoofdzetel in het Nederlandse Rijswijk. Er zal wel een nauwe samenwerking zijn met Proximus en Telindus.

Hoeveel Proximus precies neertelt voor Umbrio werd niet bekendgemaakt. In 2017 noteerde het bedrijf een omzet van 11 miljoen euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home