Office 365 maakt geen back-ups. Maak er vandaag werk van

Waar de meeste bedrijven van hun on-premise omgeving netjes back-ups maakte, doen ze dat niet van hun Office 365-data. Ze gaan er vanuit dat Microsoft dit voor ze doet.  niets is echter minder waar. Als je een van die bedrijven bent is dit het moment om je Office 365 back-ups te gaan regelen. 

Veel bedrijven zijn al gemigreerd naar Office 365 en denken dat Microsoft hun Office 365-data veilig stelt en zorgt voor back-ups. Het enige wat Microsoft namelijk doet is een kopie repliceren in een andere geografische locatie, zodat als een datacenter tijdelijk niet beschikbaar is, of erger, het bedrijf kan terugvallen op een andere locatie waar de data ook is opgeslagen. Daarmee doet Microsoft slechts een minimale inspanning om de bedrijfsdata veilig te houden. Er zijn nog tal van scenario’s waarbij de Office 365-data alsnog verloren kan gaan of niet kan voldoen aan compliancy eisen.

Waarom Office 365 back-ups belangrijk zijn?

  • Per ongeluk wissen van belangrijk e-mailaccount (info-box, sales-box)
  • Hiaten of verwarring over het retentiebeleid
  • Interne beveiligingsrisico’s
  • Externe beveiligingsrisico’s
  • Beheer van hybride e-mailimplementaties en migraties naar Office 365

 

[leadform title=’Back-ups maken van Office 365′ url=’https://go.veeam.com/wp-why-backup-office-365-data’ tags=’Whitepaper-Veeam-Office365backup-maart-2019′ company=’Veeam’]

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home