Nvidia CEO noemt ChatGPT het ‘iPhone-moment’ voor AI

Jensen Huang Nvidia

Miljoen mensen vinden verschillende manieren om ChatGPT te gebruiken en zijn haast allemaal positief over het resultaat.

In een lezing aan het Haas School of Business in Berkeley in het VK heeft Nvidia CEO Jensen Huang de populariteit van ChatGPT aangekaart na een vraag van een student uit het publiek. De reden waarom hij het revolutionair vindt, is dat miljoenen mensen het op totaal verschillende manieren gebruiken.

“Sommige mensen vroegen om een gedicht te schrijven, anderen om Python-code te genereren. Ondanks die variatie vindt bijna iedereen het een verrukkelijk product.”

“Wanneer hebben we nog eens zo’n stuk technologie gezien dat door middel van zijn flexibiliteit problemen kan oplossen en mensen kan verrassen op zo veel verschillende manieren?”

lees ook

ChatGPT Plus nu beschikbaar in België en Nederland

Huang gaat zelfs verder en noemt ChatGPT het iPhone-moment van artificiële intelligentie. “Vandaag komen alle ideeën samen in een product waar iedereen spontaan zegt dat ze het snappen. Wat OpenAI met ChatGPT heeft gedaan, is werkelijk een van de beste realisaties ooit in de geschiedenis van computerrekenkracht.”

Nvidia profiteert van de hype

Een belangrijke kanttekening bij bovenstaande quotes is dat Nvidia garen spint bij de populariteit van ChatGPT. OpenAi gebruikte 10.000 GPU’s om ChatGPT te trainen. De volgende versie zou getraind worden door ongeveer 25.000 GPU’s.

Google, Microsoft en anderen willen capaciteiten zoals die van ChatGPT nu integreren in populaire diensten zoals zoekmachines. Als Google effectief dergelijke intelligentie wil koppelen aan iedere zoekopdracht op zijn zoekmachine, zou het daar meer dan vier miljoen Nvidia A100-GPU’s voor nodig hebben, goed voor een investering ter waarde van 100 miljard dollar.

lees ook

ChatGPT haalt onderscheiding aan Amerikaanse universiteit: is dat problematisch?

Dat gaat natuurlijk niet meteen gebeuren, maar het toont wel aan hoeveel GPU-kracht er nodig is om dergelijke AI effectief naar een grote markt te brengen. Nvidia en AMD hebben momenteel niet de capaciteit om op die schaal chips uit te rollen. Dat belooft al op redelijk korte termijn een impact te hebben op de beschikbaarheid van GPU’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home