ChatGPT kan nu zien, horen en spreken

chatgpt

ChatGPT is vanaf nu in staat om ook gesproken en visuele prompts te begrijpen. Zo kan je gesprekken houden met de chatbot zonder één woord te hoeven typen.

OpenAI breidt de manieren waarop je ChatGPT kan gebruiken uit. Naast geschreven prompts kan je vanaf nu ook beelden tonen of tekst inspreken aan de chatbot, waarop die met geschreven en/of gesproken tekst zal antwoorden. De gesproken optie werkt eigenlijk exact hetzelfde zoals bij Google Assistant, Siri, Alexa of eender welke virtuele assistent: je spreekt een vraag in en ChatGPT zal een gesproken antwoord terugsturen.

OpenAI is er wel van overtuigd dat ChatGPT betere antwoorden zal kunnen geven dan zijn virtuele tegenhangers. Om spraakberichten naar tekstprompts om te zetten, heeft het bedrijf al het LLM Whisperer in huis. OpenAI introduceert nu ook een nieuw model om terug van tekst naar spraak te gaan, zodat ChatGPT kan terugpraten. Die stem zal niet als een robot klinken, maar net heel menselijk, belooft het bedrijf.

Zeg het met beelden

Geen inspiratie voor het schrijven van prompts? ChatGPT zal ook in staat zijn om op basis van een foto die je uploadt te achterhalen wat je precieze vraag is. Ook dit werkt eigenlijk grotendeels zoals Google Lens, dat je ook een foto kan tonen om meer informatie te verkrijgen over wat er op die foto staat. Om de chatbot op de goede weg te helpen, kan je zaken markeren in de afbeelding. Voor de omgekeerde weg, tekst naar beeld, toonde OpenAI al een nieuwe versie van Dall-E die het wil toevoegen aan ChatGPT.

OpenAI is zich ervan bewust dat spraak- en beeldprompts weer tot nieuwe vormen van misbruik van AI kan leiden, schrijft het bedrijf in een blog. Het model dat gebruikt wordt om stemmen te creëren zullen binnenshuis blijven om te voorkomen dat stemmen van bekende personen ermee worden nagebootst of dat criminelen hier spraakfraude mee kunnen verrichten. De beeldfuncties zijn niet bruikbaar voor foto’s waar personen op staan.

Betalende ChatGPT-gebruikers mochten als eerste aan de slag met de nieuwe functies. De spraakfuncties rollen nu ook uit naar gratis gebruikers via de mobiele applicatie.


Dit artikel verscheen origineel op 26 september. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home