ChatGPT Plus-abonnementen tijdelijk stopgezet

gpt-5 openAI

OpenAI stopt even met het verkopen van ChatGPT Plus-abonnementen. Door het stijgende aantal gebruikers is de maximumcapaciteit stilaan bereikt.

Met een tweet laat Sam Altman weten dat OpenAI eventjes geen nieuwe inschrijvingen meer aanvaardt voor ChatGPT Plus. Dit is een betaalde versie van de populaire chatbot die je sneller toegeeft tot nieuwe functies, snellere laadtijden en (normaal gezien) altijd bereikbaar is. Ironisch genoeg is de reden om tijdelijk geen abonnementen meer te verkopen net dat de capaciteit op zijn limieten botst.

OpenAI introduceerde het Plus-abonnement wereldwijd in februari, voor een maandelijkse prijs van zo’n 23 euro incl. btw. Het bedrijf wilde zo anticiperen op het snelgroeiende gebruikersbestand. Tijdens piekmomenten krijgen betalende gebruikers ‘voorrang’ op de servers zodat de chatbot voor hen beschikbaar blijft. Het aantal abonnees is ondertussen zodanig gegroeid dat de capaciteit het niet meer kan bolwerken.

Je kan je wel op een wachtlijst laten zetten om verwittigd te worden wanneer de abonnementstop wordt stopgezet. Voor wie al een abonnement heeft, verandert er niets. De gratis versie blijft ook gewoon verder gaan, maar dan moet je de occasionele downtime erbij nemen.

lees ook

ChatGPT kan analyseren, schilderen en surfen in één gesprek: de nieuwe capaciteit getest

Vorige week lag ChatGPT er voor alle gebruikers uit, ook voor wie betaalt. Dat bleek het gevolg van een kwaadwillige DDoS-aanval te zijn, gaf OpenAI zelf toe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home