AWS waarschijnlijk grootste opslagleverancier ter wereld

Cloudproviders steken traditionele opslagverkopers voorbij wat betreft het aandeel in de enterprise-opslagmarkt. AWS zou zo de grootste zijn.

AWS is de grootste leverancier van enterprise-opslag ter wereld. Tot die conclusie komt IT Brand Pulse in een onderzoek. De analisten van het bureau maken wel enkele veronderstellingen om tot die vaststelling te komen. Ze moeten immers cloudproviders vergelijken met leveranciers van on-premises-hardware. Voor die laatste is het aandeel van opslag in de omzet duidelijk gekend, voor de cloudspelers niet. IT Brand Pulse vermoedt dat opslag 15 tot 20 procent uitmaakt van de Infrastructure-as-a-Service (IaaS)omzet van Microsoft en AWS).

Omzet

Klopt 20 procent, dan is AWS vandaag de grootste speler in de markt van enterprise-opslag. De omzet zou dan ongeveer 2,32 miljard dollar bedragen. Traditionele leverancier Dell komt op de tweede plaats met 1,95 miljard dollar. Microsoft staat via Azure op plaats drie met 1,26 miljard dollar, nog voor NetApp met 638 miljoen dollar. Wanneer het opslag-aandeel van de IaaS-omzet dichter bij de 15 procent ligt, dan zakt AWS terug naar 1,74 miljard dollar en behoudt Dell de eerste plaats.

Aangezien de cijfers voor een groot stuk op veronderstellingen zijn gebaseerd, mag je ze met een korreltje zout nemen. De belangrijkste conclusie die je uit het onderzoek kan trekken, is het almaar stijgend belang van cloudproviders in de enterprise-opslagmarkt. Klassieke leveranciers zoals Dell hebben vandaag nog iets meer dan de helft van de markt in handen, maar dat aandeel slinkt zienderogen. Cloudproviders met hun IaaS-oplossingne worden snel de belangrijkste leveranciers van opslag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home