Operationele analytics: wat is het, waarom is het belangrijk en hoe ga je ermee aan de slag?

data analytics

Het doel van analytics is om organisaties bij beslissingen te informeren. Voordat je zover bent, moet je het model eerst operationeel hebben binnen het beslissingsproces. Het probleem vandaag is dat veel organisaties modellen bouwen, maar dat er weinig in productie worden genomen. SAS onderzocht de meest voorkomende problemen en reikt verschillende oplossingen aan.

SAS start in zijn uiteenzetting met enkele duidelijk voorbeelden uit de financiële sector waar analytics vaak heel volwassen draait met tal van modellen. Dat neemt niet weg dat ze het maximale er niet altijd uit halen. Vooral de ‘last mile’ van analytics, het gat tussen goede analytische output en effectief waarde uit halen, blijft een belangrijke uitdaging.

Essentiële datastrategieën

Verder kijkt SAS in het ebook naar essentiële datastrategieën, vijf in totaal. Ongeacht welke AI-gebaseerde technologie je succesvol wil lanceren, alles begint met een solide datastrategie. Door de vijf componenten in je plan mee te pakken, heb je een grondige basis om goede data te voeden richting analytics-modellen.

Tot slot gaat er veel aandacht naar de zogenaamde ‘last mile’. SAS biedt drie belangrijke stappen om het traject succesvol af te sluiten. Die begint met het begrijpen van de technologische componenten. Daarna moet je verschillende stakeholders omarmen en hun gedrag samenbrengen. Tot slot moet je een systematisch operationeel proces realiseren.

Hoe dat allemaal in detail in zijn werk gaat, lees je in een duidelijk en informatief ebook van SAS. Vul je gegevens onderaan in en ga er direct mee aan de slag!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home