Atlassian verzamelt data van alle producten in data lake en voorziet analytics

atlassian

Atlassian lanceert een data lake en een bijhorend analytics-aanbod. De toevoegingen aan het platform moeten gebruikers meer inzichten bieden.

Atlassian breidt zijn platform uit met Atlassian Data Lake en Atlassian Analytics. Daarmee wil het bedrijf gebruikers op een betere manier toegang bieden tot data gegenereerd door Atlassian-producten. Met de nieuwe diensten mikt het bedrijf op gebruikers uit alle rangen van de organisatie.

Data lake

Atlassian Data Lake verzamelt alle gegevens van het portfolio van Atlassian-toepassingen in één locatie. Die data kan je vervolgens analyseren en onderzoeken via query’s. Het data lake bouwt verder op de dashboards die Atlassian al voorzag. Daarop konden klanten heel wat gegevens onderzoeken, maar inzichten op maat verkrijgen was niet zo eenvoudig. Daartoe waren klanten gedwongen om data zelf via API’s te verzamelen.

Met Data Lake komt daar verandering in. Alle gegevens komen op één plaats terecht en zijn doorzoekbaar met de hulp van verrijkte velden. In eerste instantie zal het Data Lake gegevens van Jira Software en Jira Service Management bevatten, maar op termijn gaat Atlassian al zijn producten integreren.

Analytics

Atlassian bouwt verder op het data lake met Analytics. Dat product bouwde het bedrijf op basis van technologie van Chartio, dat begin vorig jaar werd opgeslokt. De oplossing biedt cloudgebaseerde visualisatie en analyse van data. Uiteraard is Atlassian Analytics gekoppeld aan het Atlassian Data Lake.

De dienst biedt meteen dashboards waaruit gebruiken inzichten kunnen vergaren. Die zijn aanpasbaar. Verder kan je rechtstreeks SQL-query’s draaien op het data lake. Met Visual SQL hoef je zelfs geen codeerskills te hebben om data te verkennen.

Integraties

Voor extra inzicht kan je de gegevens van Atlassian Analytics combineren met andere data, afkomstig van bijvoorbeeld Snowflake. Op termijn wil Atlassian zijn Data Lake openstellen voor andere analytics- en BI-tools zoals Tableau van Salesforce of Microsoft Power BI.

Atlassian Data Lake en Atlassian Analytics zijn per direct beschikbaar in early access voor klanten van de Cloud Enterprise-versie van Jira Software of Jira Service Management.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home