Atlassian voegt nieuwigheden toe aan Jira Software Cloud

Atlassian Jira

DevOps-teams willen zichzelf constant verbeteren zodat hun software steeds sneller werkt maar toch betrouwbaar blijft. Jammer genoeg hebben ze niet altijd de nodige inzichten op zak om die vooruitgang te kunnen maken. Atlassian voegt daarom nieuwigheden toe aan het Jira Software Cloud-platform, die inzichten in het ontwikkelproces faciliteren.

Dankzij het Jira-platform kunnen ontwikkelaars nu al beter begrijpen waar ze zich precies in hun workflow bevinden. Omdat ontwikkelaars echter niet altijd de nodige inzichten op zak hebben om hun software te verbeteren, voegt Atlassian nieuwigheden toe aan het platform. Op die manier kunnen DevOps-teams het ontwikkelproces in de toekomst nog makkelijker ontleden.

Inzichten

De nieuwe inzichten gaan verder dan wat reeds werd aangeboden op Jira. Het platform levert zelfs specifieke inzichten in verschillende aspecten van een ‘agile’ softwareontwikkelingsaanpak. Het doel ervan is om organisaties beter te helpen begrijpen wat ze juist doen en wat niet, om de efficiëntie van processen te verbeteren.

Megan Cook, head of product van Jira Software, stelt dat data op dit moment overal is maar dat het inzicht in wat we ermee kunnen doen, ver te zoeken is. Op die manier kunnen we niet slimmer te werk gaan en dat wil Jira graag aanpakken. Teams van ontwikkelaars hebben daarom nood aan statistieken van hun eigen proces, zodat ze snel kunnen reageren op wat er in real time gebeurt. Atlassian wil daarom met Jira Cloud data van alle de verschillende tracking-tools samenbrengen op één plek.

Welke nieuwigheden zijn er dan?

Een voorbeeld van de nieuwigheden is inzicht in ‘sprint commitment’. Binnen de agile aanpak wordt software ontwikkeld in ‘sprints’, gezien ontwikkelaars zich moeten haasten om een taak af te werken. Wanneer ontwikkelaars inzicht krijgen in die sprints, weten ze beter hoeveel werk ze aankunnen en hoe ze taken in de toekomst ook beter kunnen aanpakken.

Daarnaast is inzicht in welke problemen zich voordoen belangrijk voor DevOps-teams. Problemen kunnen nu erg specifiek gecategoriseerd worden, bijvoorbeeld op basis van type project. Denk maar aan het oplossen van bugs of technische problemen, of het innoveren en updaten van producten. Dankzij deze nieuwigheid worden problemen mooi visueel voorgesteld zodat ontwikkelaars zien waar ze op moeten focussen. Voorheen konden ze dit ook al opzoeken, maar kregen ze hier geen specifiek overzicht van.

De komende weken zullen nog nieuwe capaciteiten hun intrede maken, zoals de ‘sprint burndown’. Hiermee kunnen ontwikkelaars zien wat de laatste stappen zijn in de afwerking van een sprint en hoeveel tijd ze er nog aan moeten besteden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home