Zoom integreert OpenAI-technologie in Zoom IQ

Zoom omarmt de generatieve AI van OpenAI voor zijn eigen slimme assistent Zoom IQ. De assistent moet zo helpen met onder andere samenvattingen en brainstorms.

Zoom integreert nieuwe AI-modellen in zijn slimme assistent Zoom IQ. Dat laat het bedrijf zelf weten vanop de Enterprise Connect-beurs in Orlando. Het bedrijf omarmt daarvoor de AI-modellen van OpenAI, gekend van ChatGPT en GPT-4. Daardoor krijgt Zoom IQ functionaliteit gelijkaardig aan wat Microsoft en Google eerder ook al aankondigden.

Samenvatten en chatten

Zoom IQ zal zo samenvattingen van vergaderingen kunnen opstellen en eventueel vervolgacties aanmaken die dan meteen via Team Chat, Zoom Calendar en Mail gedeeld kunnen worden. Dergelijke samenvattingen moeten voorkomen dat iemand de hele meeting opnieuw moet bekijken om relevante info te vinden.

Bijkomend zal de assistent je helpen om aan de hand van context uit eerdere vergaderingen, mails en gesprekken e-mails op te stellen. De oplossing komt in eerste instantie naar Zoom IQ for Sales. Tot slot wordt Zoom IQ een assistent tijdens het chatten, die je kan helpen om op basis van eerdere berichten antwoorden op te stellen.

Andere nieuwigheden

In de marge kondigt Zoom nog enkele andere nieuwigheden aan. Zoom Spots wordt Zoom Huddles en laat je snel even bijpraten, naar analogie met een fysieke stop aan iemands bureau. Intelligent Director combineert meerdere camera’s in een Zoom Room om mensen optimaal in beeld te brengen. Zoom Scheduler helpt je tot slot op een tijdstip te vinden voor een meeting door meteen de beschikbaarheden van de aanvragen te delen met interne en externe deelnemers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home