Zoom lanceert SDK om ontwikkelaars te helpen videodiensten te gebruiken

Zoom

Zoom introduceert een nieuw software development kit (SDK) om ontwikkelaars te helpen Zoom video diensten in te bouwen in andere applicaties. Met de SDK kunnen ontwikkelaars Zoomvideo’s embedden in applicaties of websites of juist hun eigen applicaties toevoegen aan Zoom. 

Als je video wilt toevoegen aan een app, kun je dat volledig zelf gaan coderen. Vanaf nu kun je een hoop tijd en moeite besparen door gebruik te maken van de expertise van Zoom. Via de SDK wordt het stukken makkelijker om (live) video toe te voegen aan een applicatie. 

Met de development kit kunnen ontwikkelaars video embedden in sociale, gaming- en retail-applicaties. Deze video’s kunnen de gebruikerservaring verbeteren. Een winkelier kan bijvoorbeeld via een live video feed verschillende outfits laten zien aan bezoekers en live nieuwe trends bespreken. 

“Ons Video SDK stelt ontwikkelaars in staat om gebruik te maken van de HD video, audio en interactieve functies van Zoom om video-gebaseerde applicaties en desktop ervaringen te bouwen met native gebruikersinterfaces”, legt Natalie Mullin uit in een blog op de website van Zoom. 

Centraal platform voor ontwikkelaars

Zoom CTO Brendan Ittelson laat weten dat de SDK onderdeel is van een breder pakket aan diensten dat is ontwikkeld om ontwikkelaars te helpen gebruik te maken van de tools die het bedrijf over de afgelopen jaren heeft ontwikkeld

Als aanvulling op de SDK lanceert Zoom ook een centraal platform voor ontwikkelaars. “We willen één enkel punt hebben waar ontwikkelaars heen kunnen om te leren over de tools en middelen die voor hen beschikbaar zijn in het Zoom platform. Daarom lanceren we developer.zoom.us als centrale hub voor alle resources voor ontwikkelaars”, zegt Ittelson. 

Inzicht in de statistieken

Zoom laat weten ontwikkelaars meer data te willen geven over hoe mensen gebruik maken van de Zoom-functies in hun applicaties. Daarom komt Zoom met een nieuw analysedashboard met gebruiksstatistieken. 

“We voegen extra tools toe en voorzien ontwikkelaars van analyse dashboards. Zo kunnen ontwikkelaars die apps hebben gebouwd voor het Zoom ecosysteem informatie inzien over het gebruik van hun applicaties op het platform”, zegt Ittelson.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home