Microsoft Teams verlegt prioriteit bij beperkte bandbreedte naar audio

microsoft teams

Wie niet op kantoor is, heeft vaak geen of beperkte controle over de stabiliteit van de (draadloze) internetverbinding om vlot te videobellen. Microsoft Teams gaat daarom voortaan bij slechte verbindingen altijd audio prioriteit geven over video.

Hiermee volgt het dezelfde strategie als Zoom, dat vandaag ook bij een slechte internetverbinding audio over video prioriteit geeft. De nieuwe low data mode van Microsoft Teams geeft gebruikers de mogelijkheid om dataverbruik te beperken. Wie van zichzelf weet dat de verbinding vaak slecht is, kan de functie inschakelen volgens de roadmap van Microsoft.

Het is echter niet duidelijk of de omschakeling naar de low data mode automatisch gebeurt of dat je er manueel voor moet kiezen. De update wordt deze maand uitgerold naar alle gebruikers maar is vandaag nog niet beschikbaar bij ons om uit te testen.

lees ook

Microsoft Mesh toont de virtuele toekomst van Microsoft Teams

Eerder deze maand lanceerde Microsoft nog Teams Connect om beter met externen samen te werken. Zo hoef je niet langer gast-accounts aan te maken voor (eenmalige) projecten. Daarnaast kan je nu ook interactief presenteren bij een PowerPoint-presentatie dankzij de presentator-modus. Ontdek de drie verschillende opstellingen hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home