Workspace krijgt nieuwe functies waaronder meer versleutelingsopties in Google Meet

Google brengt nieuwe functies uit voor Workspace. Google Meet krijgt bijvoorbeeld een nieuwe en uitgebreidere set van versleutelingsopties.

Google Meet krijgt niet alleen meer keuzeopties om de veiligheid van gebruikers te garanderen, maar een hele reeks aan verbeteringen. Volgens de aankondiging zorgen de functies ervoor dat communicatie en samenwerking meer gesmeerd verlopen.

Video’s van het communicatieplatform zijn voortaan rechtstreek te integreren in Google Docs, Sheets en Slides. Dat is positief voor gebruikers die online samenwerken aan een document. Zij moeten namelijk niet langer twee tabbladen open hebben staan, maar de videovergadering en het document van samenwerking komen samen in één overzichtelijk venster.

Bron: Google

Gebruikers die werken in Chrome krijgen dit voordeel altijd. Zij kunnen binnenkort namelijk het videovakje van maximaal vier deelnemers laten verschijnen in een zwevend venster, waardoor andere applicaties tegelijk met de videovergadering te openen zijn.

Bron: Google

Nog handig voor videovergaderingen zijn de verbeteringen aan Companion-modus. Hardware met een Google Meet-certificaat krijgen namelijk geluidsonderdrukking. De update rolt Google momenteel uit.

Al aangekondigd

Sommige versleutelingsopties zijn nog niet helemaal klaar voor het grote publiek. Zo wordt client-side encryptie (CSE) voorlopig nog in bèta getest. In mei wordt de uitgave verwacht, waarna gebruikers controle krijgen over de cryptografische sleutels.

De uitgebreide opties zullen beschikbaar zijn voor Workspace-gebruikers in de volgende plannen: Business Plus, Enterprise Plus en Education Plus. Recent werd een nieuwe functie voor de betalende plannen van Google Workspace nog bekritiseerd, omdat het de beveiliging van gebruikers net zou verminderen en tracking toelaat.

lees ook

Google Workspace schakelt opnieuw trackingfunctie in, nu met meer granulariteit

Verder kondigt Google aan dat het later dit jaar mogelijk zal zijn meer deelnemers te verwelkomen in een livestream via Meet. Momenteel is er daar plaats voor 500 deelnemers, maar dat wordt flink uitgebreid naar 100.000 deelnemers. De livestream kan dan bovendien onmiddellijk worden gedeeld op YouTube. Deelnemers zullen ook kunnen participeren in vraagmomenten en polls.

Een kleinere nieuwe functie die Google Meet zal ontvangen is het reageren met emoties. Het wordt net als in andere communicatieplatformen mogelijk te reageren met een duimpje, een hartje of een andere emoji.

Spaces

Tot slot neemt Google Spaces onder handen. Daar wordt een functie toegevoegd waar menig zakelijke klant naar verlangde: inline threading. “Met inline threading kunnen leden van een ruimte reageren op specifieke opmerkingen en zijgesprekken voeren, terwijl de dialoog georganiseerd en contextueel blijft”, verklaart de aankondiging.De functie moet een reactie meer in een context plaatsen, waardoor samenwerken beter verloopt. Zoeken naar een bepaald bericht wordt daarnaast verbeterd met een zoekmachine die relevante informatie hoger in de zoekresultaten zet.

Bron: Google

Externe gebruikers moeten tegen het einde van dit jaar beter toegang krijgen tot Spaces. In Spaces zal ook plaats worden gemaakt voor 8.000 deelnemers, in de plaats van 400. Tegen het einde van dit jaar wordt dat nog eens verhoogd naar 25.000 deelnemers.

Bij Google schiet het de laatste tijd aan creativiteit duidelijk niet tekort. De 100ste versie van Chrome en Chrome OS werden afgelopen week eveneens aangekondigd. Hoewel updates daar vaak voorkomen, verdiende de 100ste versie toch iets meer aandacht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home