Chrome 100 uitgebracht voor mobiel en desktop

Logo 2022

Een nieuwe versie van Google Chrome is uitgebracht. Chrome 100 wordt meteen ook voorzien van een nieuw logo om de mijlpaal te vieren.

De nieuwste versie krijgt enkele nieuwe functies en heeft een net iets andere gebruikerservaring. Het logo van Chrome verandert eveneens, al is de verandering maar subtiel.

Functies verdwijnen en verschijnen

Een eerste aanpassing is het verdwijnen van de Lite Mode. Google introduceerde deze modus voor gebruikers die graag zuinig deden met hun mobiele data. Volgens een Chrome-supportmanager is het niet langer nodig de modus aan te bieden: “We hebben in veel landen een daling in de kosten van mobiele data waargenomen, en we hebben veel verbeteringen aangebracht in Chrome om het datagebruik verder te minimaliseren en het inladen van webpagina’s te verbeteren.”

Voor de desktop verbetert de nieuwe versie de gebruikservaring van meerdere schermen. Daarvoor is een Multi-Screen Window Placement API naar het stabiele kanaal overgezet.

Verder werkt Google aan de bescherming van persoonlijke gegevens. Websites konden eerder eenvoudig informatie verkrijgen over het toestel en het besturingssysteem waarmee een gebruiker de website bezocht. Een nieuwe API zorgt ervoor dat mindere informatie prijs wordt gegeven.

Tot slot wordt het opnieuw mogelijk een tabblad te muten door op het speaker-icoontje te klikken. Google verwijderde de functie enkele jaren geleden, terwijl andere webbrowsers het idee overnamen en zelf integreerden. Momenteel zit de functie nog in bèta.

lees ook

Op je wenken bediend door een API

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home