Google Workspace-update voert nadelige wijzigingen door voor privacy-instellingen

Google

Google voert momenteel een vreemde update door op zijn Workspace-platform. Door de update verdwijnen de gekozen privacy-instellingen van beheerders.

Google bouwt in de Workspace-omgeving een nieuw ‘Zoekgeschiedenis’-luik. Daar zullen enkele instellingen in te vinden zijn die eerder onder het ‘Web & App Activiteit’-luik te vinden waren. De nieuwigheid is wel het bekijken waard, want Google zou daar zichzelf machtigen om al je surfgegevens op te slaan.

Eerder ingestelde privacy-instellingen verdwijnen allemaal na de update. Daardoor valt iedere Google Workspace-gebruiker terug op de standaardinstellingen.

Nadelig is ook dat bedrijfsadmins niet langer gemachtigd zijn om de privacy-instellingen voor het volledige bedrijf aan te passen. Gebruikers kunnen zo meer gedetailleerd doorgeven wat Google mag bijhouden, al bestaat de kans dat maar weinig gebruikers zich effectief aan het aanpassen van de instellingen wagen. Het weghalen van de admincontrole is dan ook een vreemde zet waarvan gedacht wordt dat Google zo opnieuw meer gebruikers probeert te tracken.

De aanpassingen werden eerder dit jaar al aangekondigd. Vanaf deze week rolt de update uit en is het mogelijk dat je Google Workspace-account er anders uitziet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home