100ste versie van Chrome OS uitgebracht met vernieuwde app-launcher

Chromebook

Chrome OS 100 rolt uit. Voornamelijk de aanpassingen aan de app-launcher springen in het oog.    

Net na de 100ste browserupdate van Chrome is het de beurt aan Chrome OS om de 100ste versie te bereiken. Het besturingssysteem krijgt iedere vier weken een update.

App-launcher

De nieuwe app-launcher heeft een gebruiksvriendelijker design. Google zet ook onmiddellijk met het nieuwe design in op ronde hoeken. Concurrent Microsoft kiest ook steeds vaker voor deze afwerking sinds de lancering van Windows 11.  

De app-launcher krijgt ook een nieuwe positionering. Het opent voortaan vanaf de linkeronderhoek van het scherm en neemt niet langer het hele scherm in beslag.

Bron: Google

Filteren

Voor het filteren van icoontjes introduceert Chrome OS ook nieuwe opties. Filteren kan voortaan op basis van naam of kleur.

De zoekresultaten van Google in de launcher bevatten nu bovendien meer informatie. Het is daardoor niet langer altijd nodig de link aan te klikken om de nodige informatie te vergaren.

Bron: Google

Aanpassingen maken door te vertellen

Chromebooks die draaien op de nieuwste versie zullen verder nieuwe commando’s kunnen oppikken. De mogelijkheid om tekst te dicteren was er al, maar nu kunnen gebruikers de geschreven tekst ook bewerken met commando’s.  

Andere kleinere updates verhogen voornamelijk het entertainmentgehalte van het besturingssysteem. De camera-app krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fragmenten van vijf seconden te filmen, waarna de video automatisch wordt omgezet in een GIF.

lees ook

Verkoop Chromebooks krijgt rake klappen met daling van 63 procent

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home