Nieuwe Windows 11-functies optimaliseren beeld en geluid in videovergaderingen

Online meeting

Microsoft brengt vier nieuwe functies uit die meetings in Windows 11 verbeteren.

De eerste functie zorgt ervoor dat je stem altijd goed te verstaan is. Andere geluiden in de achtergrond dempt de functie ‘Voice Focus’. Deze functie zal in de meeste gevallen niet veel toevoegen aangezien de meeste communicatieplatformen inzetten op geluidsonderdrukking.

De functie ‘Eye contact’ gebruikt AI om ervoor te zorgen dat je ogen altijd recht in de camera lijken te kijken. Lees je tijdens een presentatie gewoon alles van je papier af, zit je op je smartphone of ben je eigenlijk nog op je tweede venster aan het werken, niemand zal het weten.

Verder zorgt Windows 11 ervoor dat je altijd scherp in beeld komt. De functie zorgt er namelijk voor dat de camera focust op jou, ook als je graag rondloopt tijdens de vergadering. Tot slot komt er een functie om je achtergrond waziger te maken tijdens videovergaderingen.

Bron: Microsoft

Vereisten

De functies lanceren niet op alle toestellen. De verbeteringen aan het beeld en geluid zijn namelijk alleen mogelijk op toestellen met een neural processing unit-chip aan boord.  

Het eerste toestel waarop de functies lanceren zal de ThinkPad X13s van Lenovo zijn. Kloppend hard van dat toestel is de Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home