Microsoft Teams brengt AI-geluidsonderdrukking ook naar Mac en mobiel

Smakelijk eten

Microsoft Teams

Na de desktopversie voor Windows-toestellen krijgt binnenkort ook de Mac-versie en de mobiele app (Android en iOS) een AI-functie die achtergrondgeluid onderdrukt. Deze functie moet ervoor zorgen dat je meer gefocust kan videobellen wanneer iemand niet de luxe heeft van een stil thuiskantoor.

Sinds vorige maand bevat de desktopversie van Microsoft Teams een AI-functie om achtergrondgeluid te filteren van de tegenpartij. Windows-gebruikers genieten sinds toen van betere videocalls met meer focus, maar ook Mac-gebruikers en wie via een mobiele app inbelt, kunnen binnenkort mee genieten van de functie.

Wie op een Mac-toestel werkt, heeft vandaag al een bepaalde vorm van geluidsonderdrukking zoals die al langer in de Teams-client zit. Hetzelfde geld voor de mobiele app op iOS en Android. De nieuwe AI-functionaliteit geeft meer controle over hoe sterk je het achtergrondgeluid wil filteren. Er verschijnt na de update een nieuwe ‘Hoog’-gradatie om nog meer achtergrondgeluid te filteren.

Nu voor Windows, later voor Mac en mobiel

De update wordt automatisch binnen Microsoft Teams uitgerold en hoeft niet door de IT-admin te worden goedgekeurd. Eens de functie beschikbaar is, kan je die activeren door bij de instellingen in plaats van Auto (standaard) voor High te kiezen.

Hou er wel rekening mee dat je pc heel wat rekenkracht gebruikt om deze functionaliteit goed uit te voeren. Draait je ventilator tijdens Teams te luid of hapert je systeem tijdens een call? Dan kan je de functie beter uitschakelen of de optie Low kiezen.

lees ook

Microsoft Teams krijgt eindelijk ‘out of office’-optie deze maand

De functie is ondertussen breed beschikbaar voor de Windows desktopversie. De Mac-versie en de mobiele app krijgen de verbeterde AI-functie begin 2021 wanneer de update automatisch wordt uitgerold.

Sinds deze maand kan iedereen ook aan de slag met de nieuwe Breakout rooms-functie in Microsoft Teams. Lees hier onze uitgebreide gids hoe je handig een videovergadering kan opsplitsen in meerdere virtuele werkruimtes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home