WhatsApp geeft je voortaan twee dagen om berichten te verwijderen

whatsapp

Je kan voortaan tot twee dagen na verzending een bericht verwijderen. Voordien had je maar één uur de tijd om actie te ondernemen.

Toevallig een verkeerd bericht gestuurd naar je baas of een collega? Wie snel was, kon vroeger binnen het uur dat bericht verwijderen. Vaak is die termijn genoeg, maar wie liever extra tijd wenst kan nu tot twee dagen wachten om een bericht te verwijderen.

Om een bericht te verwijderen, tik je iets langer op de tekst en tik je bovenaan op het vuilbak-icoontje. Daarna kan je kiezen tussen Verwijderen voor iedereen of Verwijderen voor mezelf. Het spreekt voor zich dat je voornamelijk de eerste optie zal kiezen, tenzij je iets geheim wil houden op je smartphone.

De nieuwe tijdslimiet van twee dagen in plaats van één uur geldt enkel voor wie de nieuwste WhatsApp-update heeft gedownload. Extra vervelend: als de ontvanger nog op een oude versie zit van WhatsApp, blijft die je verwijderde bericht zien tot hij of zij updatet. Je krijgt na het verwijderen van een bericht ook niet de melding of het gelukt is bij de ontvanger. Dit probleem lost zichzelf gelukkig automatisch op de komende dagen/weken wanneer iedereen de app heeft geüpdatet.

Nieuwe functies

WhatsApp zit ondertussen niet stil met extra functionaliteit toe te voegen aan het communicatieplatform. Eerder deze maand kondigde het aan dat het sleutelt onder de motorkap aan functionaliteit waarmee je de berichtendienst op meerdere smartphones simultaan kan installeren.

Daarnaast kan je sinds kort ook je chathistoriek migreren van Android naar iPhone. Van iPhone naar Android kan al sinds eind vorig jaar toen Samsung met de primeur ging lopen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home