WhatsApp werkt aan synchronisatie tussen meerdere smartphones

WhatsApp

WhatsApp sleutelt onder de motorkap aan functionaliteit waarmee je de berichtendienst op meerdere smartphones simultaan kan installeren.

WhatsApp werkt aan de synchronisatie van berichten tussen meerdere smartphones. Vandaag kan je WhatsApp op verschillende pc’s en je telefoon tegelijkertijd gebruiken, maar de dienst installeren op twee telefoons lukt niet. Volgens WABetaInfo bevat de recentste bètaversie van WhatsApp voor Android code die daar verandering in brengt.

Moederbedrijf Meta zou functionaliteit implementeren waarbij je één extra smartphone aan je WhatsApp-account kan koppelen. De functie heet Companion Mode. Wanneer je inlogt op het andere toestel, zal WhatsApp je chatgeschiedenis overzetten. Wanneer de functionaliteit ook effectief zal uitrollen, is onduidelijke.

Encryptie

WhatsApp over meerdere toetellen gebruiken is complexer dan het klinkt omwille van de end-to-end-versleuteling. Het is niet zo dat WhatsApp zelf op een centrale server al je chatgeschiedenis onversleuteld bewaard en die zomaar kan synchroniseren met andere toestellen. De dienst moet aan een systeem werken waarbij berichten veilig blijven.

Onoplosbaar is dat probleem zeker niet, aangezien concurrent Telegram de functionaliteit al wel biedt. Telegram gebruikt wel een eigen, vaag en ontransparant encryptiemechanisme in tegenstelling tot WhatsApp, dat op het opensource Signal-protocol vertrouwt.

WhatsApp werkt naarstig aan nieuwe functies en lanceerde pas nog de mogelijkheid om je chatgeschiedenis van Android naar iPhone te migreren. Ook voor de privacy-instellingen staan er verschillende nieuwigheden gepland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home