Je kan nu WhatsApp-chats migreren tussen iPhone en Samsung

Whatsapp android ios

Voor het eerst kan je WhatsApp-data migreren van iOS naar Android. Samsung gaat met de primeur lopen en biedt vanaf vandaag een optie om over te stappen.

Een back-up van je WhatsApp-data zit vandaag bij iOS onder iCloud en bij Android onder Google Drive. Migreren van het éne platform naar het ander was niet mogelijk. Samsung brengt daar nu verandering in dankzij een samenwerking met WhatsApp. Het enige wat je voorlopig nog niet kan migreren, is je belhistoriek en weergavenaam. Andere Android-toestellen moeten voorlopig nog even wachten tot de tool breder wordt uitgerold.

Extra kanttekening bij de migratie is dat je maar één mogelijkheid hebt om die te starten: bij de initiële installatie van je smartphone. Wie de stap heeft overgeslagen of een huidig toestel wil gebruiken, moet een reset doorvoeren naar fabrieksinstellingen om opnieuw kans te maken.

Alle huidige Samsung-toestellen zijn vanaf nu compatibel met het migratietraject. Enige vereiste is dat WhatsApp op je iPhone minstens versie 2.21.160.17 moet zijn en de versie op je Samsung-toestel 2.21.16.20. Je hebt tevens Samsung SmartSwitch versie 3.7.22.1 of nieuwer nodig. De migratie vereist tot slot ook een USB-C-naar-Lightning-kabel, via wifi is geen optie omdat de WhatsApp-data in twee verschillende clouds zitten.

Aan de slag

Volg onderstaande stappen om je WhatsApp-data over te zetten van een oude iPhone naar een nieuw Samsung-toestel.

  • Schakel je Samsung-toestel aan en verbind de USB-C-naar-Lightning-kabel met de iPhone wanneer dat wordt gevraagd.
  • Volg de Samsung SmartSwitch-instructies op het scherm.
  • Van zodra dat wordt gevraagd, moet je de QR-code scannen op je Samsung-toestel met je iPhone.
  • Klik op Start op je iPhone en wacht tot het updateproces is voltooid.
  • Ga verder met de installatie van je nieuwe Samsung-toestel
  • Van zodra je het startscherm ziet, open WhatsApp en meld je aan met hetzelfde mobiele nummer als op je oude toestel.
  • Klik op Importeren wanneer de app dat vraagt en wacht tot het proces klaar is.
  • Finaliseer de activering van je toestel en gebruik WhatsApp zoals vroeger, inclusief al je data.

Na dit proces heeft je iPhone-toestel nog altijd alle data tot je op het toestel de app wist of terugkeert naar fabrieksinstellingen. WhatsApp benadrukt dat het niet je data kan bekijken tijdens de migratie.

Vorige week kreeg WhatsApp nog een boete van 225 miljoen euro voorgeschoteld na een GDPR-onderzoek door het Ierse DPC. De Data Privacy Commission vindt het platform niet transparant over het delen van data met moederbedrijf Facebook.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home