WhatsApp ondersteunt nu ook migratie van chathistoriek van Android naar iPhone

whatsapp

Wie een Android-toestel inruilt voor een iPhone, kan voortaan zijn chathistoriek behouden dankzij een nieuwe transferprocedure.

Vorig jaar kreeg Samsung de primeur om je WhatsApp chatgeschiedenis van een iPhone naar een Android-toestel te migreren, Daarna werd de functie breed uitgerold naar alle andere Android-toestellen. Nu draait Meta de rollen om en levert het een manier om je Android-chatgeschiedenis naar iPhone te verhuizen.

Het proces werkt enkel wanneer je een nieuwe iPhone in gebruik neemt of na een reset naar fabrieksinstellingen. WhatsApp gebruikt namelijk Apples ‘Move to iOS’-tool die Android-gebruikers zo naadloos mogelijk binnen iOS migreert. Heb je al een chatgeschiedenis op je iPhone? Die verlies je helaas wel tijdens het migratieproces.

Kies de optie ‘Move data from Android’ en vervolledig de nodige stappen op je Android-toestel. Eens je iPhone klaar is met installeren, verdwijnt de chatgeschiedenis automatisch op je Android-toestel. Om de data te transfereren, heb je iOS 15.5 nodig op je iPhone en minimaal Android 5 op je andere smartphone.

lees ook

Reynders eist duidelijkheid over gebruiksvoorwaarden van WhatsApp

De verhuis van je chatgeschiedenis werkte vroeger vlekkeloos binnen elk ecosysteem, maar daarbuiten niet. Nu heeft WhatsApp de cirkel rond gemaakt en kan je je chatgeschiedenis van Android naar iPhone meenemen en andersom.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home