WhatsApp werkt mogelijk voor het eerst aan een iPad-app

ipad whatsapp

WhatsApp werkt aan een functie waarbij je de chatclient kan activeren op meer dan één toestel. Dit opent de deur naar een langverwachte iPad-app die volgens geruchten in ontwikkeling is.

Begin juni lichtte WhatsApp, eigendom van Facebook, dat het werkt aan een functie waarbij je vier toestellen aan één account kan koppelen. De functie werd vorig jaar al regelmatig vernoemd, maar werd nooit officieel bevestigd.

Facebook CEO Mark Zuckerberg liet toen weten dat de functionaliteit een enorme technische uitdaging vormt voor het team op vlak van synchronisatie om alles op elk toestel te synchroniseren. Ondanks dat je berichten op vier verschillende plaatsen kan lezen, blijft end-to-end encryptie geldig.

WhatsApp insider WABetaInfo laat nu weten dat de iPad-app voor WhatsApp een native app wordt, niet een omgebouwde web-app. De app is vandaag nog niet beschikbaar. Wie bèta-tester is voor WhatsApp op iOS, krijgt automatisch als eerste toegang tot de iPad-app van zodra de publieke test start. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de iPad-app van WhatsApp wordt uitgerold.

WhatsApp werkt aan heel wat nieuwe functies die er binnenkort aankomen of vandaag al zijn uitgerold. Zo komt er binnenkort een nieuwe functie om berichten na 90 dagen te laten verdwijnen en kan je vandaag al media delen die je maar eenmalig kan openen. Het team werkt ook naarstig verder aan een nieuwe transfertool om je berichtgeschiedenis van iOS naar Android te migreren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home