WhatsApp-baas: “We willen heel graag een iPad-app lanceren”

whatsapp ipad

De iPad-versie van WhatsApp lijkt in de maak, maar wordt voorlopig niet officieel bevestigd door de ontwikkelaars.

WhatsApp op iPad, zullen we ooit deze versie mogen verwelkomen? Midden vorig jaar waren er al de eerste geruchten nadat WhatsApp toegaf dat het aan een functie werkte waarbij je vier toestellen aan één account kan koppelen. Eind vorig jaar rolde die functie uit naar alle gebruikers, maar van een iPad-app is er nog geen sprake.

In een interview met The Verge bevestigt Will Cathcart, hoofd van WhatsApp bij Meta, dat gebruikers al lang een iPad-app willen. “We zouden dat heel graag willen doen. We hebben heel wat werk in de technologie gestopt om meerdere toestellen te ondersteunen met één account. Onze web-versies en desktop-apps ondersteunen de technologie vandaag.”

Wie vandaag multi-device inschakelt, kan prima WhatsApp gebruiken zonder dat zijn of haar telefoon is ingeschakeld of netwerkbereik heeft. Volgens Cathcart is dat heel belangrijk om een tablet-app uit te rollen. “De onderliggende technologie is vandaag al aanwezig.”

Omdat WhatsApp elk bericht versleutelt, was het lang niet mogelijk om berichten te synchroniseren over verschillende toestellen. Nu die drempel is weggehaald, geeft Cathcart toe dat ze graag een iPad-app willen uitbrengen, maar het bestaan ervan bevestigen doet hij niet. Hopelijk hoeven we niet te lang meer te wachten tot de officiële lancering van de WhatsApp iPad-app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home