WhatsApp ondersteunt nu tot vier apparaten met één account

whatsapp

WhatsApp laat voortaan toe om tot vier apparaten te gebruiken bovenop je eigen smartphone. Je toestel hoeft voortaan niet meer rechtstreeks gelinkt te zijn met de activatie op andere apparaten.

Wie vandaag WhatsApp gebruikt op zijn of haar smartphone, kan via de webversie het chatplatform op een ander toestel gebruiken. Het enige wat je moet doen, is een QR-code scannen. Enig nadeel: je smartphone heeft een verbinding nodig met het internet en de app moet (in de achtergrond) actief zijn. Je interacties met de webversie verlopen namelijk via je smartphone.

Daar komt nu verandering in dankzij de multitoestel-ondersteuning van WhatsApp. De functie is al een tijdje beschikbaar voor bèta-testers, maar wordt nu naar iedereen uitgerold (iOS en Android).

De functie staat voorlopig nog niet standaard actief, maar je kan het manueel al wel inschakelen. Open WhatsApp en tik op de drie puntjes rechts bovenaan (Android) of tik op Instellingen rechts onderaan (iOS). Kies daarna Gekoppelde apparaten en tik op Bèta voor meerdere apparaten om met de functie aan de slag te gaan. Met de webversie van WhatsApp kan je enkel chatten, bellen lukt nog niet.

Belangrijke voorwaarden

Het is belangrijk om te weten dat je maar één smartphone kan gebruiken. De functie beperkt zich enkel tot de webversie (of desktopversie) van WhatsApp. Wie een tweede smartphone met WhatsApp wil gebruiken, verliest toegang tot de originele WhatsApp en alle gekoppelde toestellen van zodra de app daar wordt geactiveerd. Hou daarmee rekening wat betreft je back-ups. Wanneer je 14 dagen lang WhatsApp niet gebruikt, worden automatisch alle gelinkte apparaten verwijderd om veiligheidsredenen.

De functie is voorlopig nog in bèta. Ondanks een lang testproces bestaat de kans dat prestaties niet altijd even goed zijn en hier en daar problemen optreden.

lees ook

WhatsApp test Gouden Gids-functie om winkels te zoeken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home