WhatsApp krijgt AirDrop-functie

WhatsApp mobiel

WhatsApp werkt achter de schermen om bestanden te delen met nabije contacten: een functie die doet denken aan AirDrop of Google’s Nearby Share.

WABetaInfo, een zeer betrouwbare bron als het op nieuwe WhatsApp-functies aankomt, ging graven in een toekomstige betà-update en ontdekte een optie om bestanden te delen met je contacten. Dat kan uiteraard nu ook al door een bijlage toe te voegen aan een chat, maar met de functie zal je het ook kunnen zonder een gesprek te hoeven starten. De functie werkt zoals AirDrop in iOS en de Android-tegenhanger van Google Nearby Share (of moeten we al Quick Share zeggen?).

De functie introduceert een nieuw venster in WhatsApp: People nearby. Via dit venster zal je bestanden kunnen verzenden naar telefoons die dicht genoeg zijn om contact via Bluetooth te maken. Dit zal enkel wel werken als het nummer van die telefoon ook tot je contactenlijst behoort. Bestanden kunnen maximaal 2 GB groot zijn.

whatsapp people nearby bestanden delen
Bron: WABetaInfo

Meer dan een kopie

Bestanden snel delen met WhatsApp lijkt dus een beetje omslachtiger dan met AirDrop of Nearby Share, maar kan één groot voordeel hebben ten aanzien van zijn bekende alternatieven. Als WhatsApp het klaar krijgt om bestanden te kunnen delen tussen Android-toestellen en iPhones, neemt het een significante beperking weg. Voorlopig lijkt de functie nog enkel voor Android bestemd, maar daar kan tegen de feitelijke uitrol nog verandering in komen.

Meta is zijn berichtenapp fors aan het uitbreiden en trekt die lijn verder in 2024. Dit jaar voegde het al polls en spraakberichten toe aan Kanalen. Sinds eind vorig jaar kan je berichten tot dertig dagen lang vastzetten bovenaan een (groeps)gesprek.

lees ook

Hoe beveilig je WhatsApp Web met een wachtwoord?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home