Zet berichten dertig dagen vast in WhatsApp

whatsapp

WhatsApp rolt een nieuwe functionaliteit uit waarmee je berichten dertig dagen lang vast kan zetten zodat ze altijd zichtbaar blijven.

Het terugvinden van een specifiek bericht kan soms een lastige opgave zijn in WhatsApp. Zeker in lange groepsgesprekken betekent dat terugscrollen tot je erop botst, of hopen dat de zoekfuncties soelaas brengen. Nu kan je het jezelf eenvoudiger maken door berichten vast te zetten.

Na een korte testfase is WhatsApp begonnen met de feature uit te rollen. Je kan berichten 24 uur of dertig dagen lang vastzetten, zowel in individuele als groepsgesprekken. In die periode blijven ze bovenaan het gesprek staan zodat je het altijd kan bekijken. De functie kan nuttig zijn om belangrijke mededelingen niet te laten ondersneeuwen door andere berichten.

Berichten vastzetten in WhatsApp

Om een bericht vast te zetten, hou je het bericht even ingedrukt. Er zal nu een menu met extra opties verschijnen (drie bolletjes in Android, Meerin iOS). Tik je die aan, dan komt er een optie om het bericht vast te zetten. Een icoontje van een bordprikker naast het bericht bevestigt je dat de actie gelukt is.

whatsapp berichten vastzetten
Bron: WhatsApp

Zie je de optie nog niet in WhatsApp verschijnen? Meta is de functie volop aan het uitrollen, eventjes geduld dus. Hou via de appwinkel waar je de berichtenapp gedownload hebt in de gaten of er nieuwe updates beschikbaar zijn.

WhatsApp rolt de laatste maanden aan de lopende band. Enkele nieuwe toevoegingen aan de berichtenapp zijn eenmalig beluisterbare spraakberichten, standaard end-to-end versleuteling en het verstoppen van berichten achter een geheime code.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home