Spraakberichten beschikbaar in WhatsApp-kanalen 

whatsapp

Meta lanceert een nieuwe WhatsApp-functie waarmee je spraakberichten kan versturen via WhatsApp-kanalen. Deze functie en nog enkele andere worden wereldwijd uitgerold. 

WhatsApp-kanalen zijn een eenvoudige manier om belangrijke updates van mensen en organisaties rechtstreeks in WhatsApp te ontvangen. De kanalen wonen in een apart tabblad naast je privé-berichten en kunnen gepersonaliseerd worden. Meta voegt nu een extra functie toe waarmee beheerders spraakberichten kunnen versturen. Daarnaast stijgt het aantal beheerders naar zestien en kunnen fans kanaalupdates delen.  

Spraakberichten razend populair

Het gebruik van spraakberichten in WhatsApp is de laatste jaren sterk toegenomen. Gebruikers ontdekten de voordelen al snel. Met een spraakbericht hoef je niet meer lange berichten te typen en kan je ook veilig vanuit de auto chatten. Meta haalt deze populaire tool nu ook naar WhatsApp-kanalen. 

lees ook

WhatsApp voegt eenmalig beluisterbare spraakberichten toe

Maar dat is niet de enige nieuwe functie. WhatsApp brengt ook polls naar de kanalen. Beheerders van een kanaal zijn in staat om polls in de chat delen waarop volgers kunnen reageren. Daarnaast laat WhatsApp vanaf nu zestien beheerders toe en kunnen fans een kanaalupdate delen als hun status. Die laatste update komt er met een knipoog naar de Instagram Stories van de berichtenservice.  

WhatsApp-kanalen

WhatsApp-kanalen zijn een eenvoudige, privémanier om belangrijke updates van mensen en organisaties op de voet te volgen via WhatsApp. Deze kanalen kan je vinden onder het tabblad ‘Updates’ in je WhatsApp. Als gebruiker kan je kiezen uit een reeks kanalen, waaruit je nadien eenzijdige updates kan ontvangen. Deze functie wordt omarmd door verschillende bedrijven, maar ook beroemdheden gebruiken dit om hun fans op de hoogte te houden. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home