Android’s Nearby Share wordt Quick Share 

Google slaat de handen in elkaar met Samsung en tovert zijn Nearby Share-functie om tot de Quick Share-functie.  

Nog niet zo lang geleden lanceerde Google haar Nearby Share-functie in Europa, als rechtstreekse concurrent van Apple’s AirDrop dat al meer dan 12 jaar bestaat. Android-gebruikers kunnen met deze Nearby Share-functie snel en eenvoudig bestanden delen tussen pc en Android-telefoon. Maar dankzij de goede banden tussen Google en Samsung, wordt deze functie omgedoopt tot Quick Share, een welgekende functie voor Galaxy-gebruikers. 

Bestanden delen

De Nearby Share-functie is voor Android-gebruikers geen onbekende. Met deze handige functie kunnen gebruikers afbeeldingen, video’s, bestanden, links of wifi-wachtwoorden delen met Android-, Chromebooks- en Windows-apparaten in de buurt. Deze functie kwam er als antwoord op de reeds lang bestaande Apple AirDrop.  

lees ook

Google start test met AirDrop-concurrent maar niet in de Donbas of bij jou

Door de nauwe band tussen Google en Samsung, ontstaat er nu een naamsverandering van de Nearby Share-functie. Ze wordt omgedoopt tot Quick Share, wat voor Samsung-gebruikers dan weer bekend in de oren klinkt. Beide functies gebruiken Bluetooth Low Energy en Wi-Fi Direct om apparaten in de buurt te vinden en bestanden over te dragen. 

Nearby Share versus Quick Share

Maar wat is nu het resultaat van deze samensmelting tussen Nearby Share en Quick Share? Het eerste verschil dat opduikt, is dat de Quick Share enkel werkt op Galaxy-apparaten. Een tweede belangrijk onderscheid is dat de Quick Share van Samsung met maximaal 5 apparaten tegelijk kan delen, in tegenstelling tot Nearby Share met de mogelijkheid om maar met één apparaat tegelijk te delen. 

Daarnaast variëren de limieten voor bestandsoverdracht. Nearby Share heeft de limiet staan op 500 bestanden per dag van onbeperkte grootte, Quick share laat bestanden tot 1 GB toe, met een maximum van 5 GB per dag. Tot slot werkt de huidige Quick Share van Samsung enkel op Galaxy-apparaten, maar er worden stappen ondernomen om dit op te lossen. 

De samensmelting

Welke functie nu de basis vormt en wat de nieuwe Quick Share nu allemaal kan, lijkt nog niet duidelijk. Maar door de samensmelting zouden de verschillen wel moeten verdwijnen. Volgens Google zou de nieuwe Quick Share functie volgende maand worden uitgerold naar alle Nearby Share-apparaten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home