Cisco Webex lanceert PWA voor de Chromebook

Op Google I/O 2022 meldt Cisco dat een PWA voor zijn communicatieplatform op Chromebooks beschikbaar is. Webex moet hierdoor sneller en betrouwbaarder draaien op de toestellen.

Webex krijgt een PWA voor Chromebooks. Een Progressive Web App ofwel PWA, is een middenweg tussen webapplicaties en native apps. De app zelf neemt alleen maar weinig beschikbare opslag in van de Chromebook.

Cisco heeft een webapplicatie en optimaliseerde in het verleden al een Android-app voor Chromebooks. Om de PWA aantrekkelijk te maken, zullen enkele unieke functies lanceren. Het gaat dan bijvoorbeeld om functies die het achtergrondgeluid filteren en live ondertiteling.

Het bedrijf zet de PWA zelf in de markt als een eenvoudiger te beheren applicatie binnen bedrijven: “Vanuit het oogpunt van een IT-beheerder biedt de Webex Meetings PWA ook meer controle over het beheer van Webex op hun Chromebooks. Webex kan nu vooraf worden geimaged en op Chromebooks worden geïnstalleerd voordat het naar gebruikers wordt gedistribueerd.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home