Cisco Webex wil je rechtstreeks je scherm laten delen vanaf Apple-toestellen

Webex logo

Cisco maakt het eenvoudiger om het scherm van een Apple-toestel te delen in een online vergadering. Het communicatieplatform van het bedrijf zal namelijk Apple AirPlay ondersteunen.

Het scherm van een iPhone, iPad en Mac zijn binnenkort eenvoudig te delen in Webex Room, Desk en Board. Voor dat mogelijk wordt moet AirPlay wel een update krijgen. Er wordt verwacht dat de functie beschikbaar zal zijn in juni 2022.

AirPlay is een functie die Apple al langer aanbiedt. AirPlay to Mac maakt het mogelijk content te delen vanaf je iPhone of ander Apple-apparaat naar het grote scherm van je Mac. Ook kan de computer dienen als Airplay-speaker.

Veiliger delen

De samenwerking tussen Webex en Apple is belangrijk om een scherm veilig te delen. Extra beveiliging kunnen administratoren inbouwen. Zo kan het bijvoorbeeld verplicht worden een PIN in te geven tijdens als de gebruiker de eerste keer wil verbinden of iedere keer dat de verbinding tot stand komt.

Webex heeft een eigen Apple-ontwikkelingsteam. Dat team zorgde er eerder al voor dat het mogelijk is via een iPad deel te nemen aan een online vergadering. Nu kondigt Cisco een nieuwe innovatie aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home