AI-assistent van Cisco Webex krijgt grote update

Cisco heeft een stevige upgrade doorgevoerd van zijn AI-assistent voor Webex. Het systeem kreeg updates op vlak van audio, video en taal.

In juni van dit jaar kwam Cisco met een aantal nieuwe AI-functies voor zijn samenwerkingsoplossingen. We bleven toen een beetje op onze honger zitten wat betreft grote vernieuwingen en interessante updates. Het Amerikaanse bedrijf moet het geknor van onze kennismaag hebben gehoord, want het voorziet de AI-assistent in Webex van een pak upgrades.

Slim, slimmer

Deze nieuwe AI-strategie combineert LLM’s met intelligente audio en video voor Real-Time Media Models (RMM’s). Hiermee zijn er heel wat mogelijkheden zoals personen en objecten herkennen of bewegingsanalyses (zoals handgebaren). Dankzij de combinatie van LLM’s en intelligente audio en video zal het systeem het bijvoorbeeld merken wanneer iemand het gesprek verlaat en automatisch een samenvatting maken voor wanneer die persoon terugkeert.

Voor het geluid is er AI Audio Codec. Dit moet steeds voor een ideale luisterervaring zorgen via spraakversterking en verwijderen van storend geluid. Het systeem gebruikt bovendien minder bandbreedte. Dit moet voor een ideaal geluid zorgen in eender welke situatie. Beeld wordt verzorgd door de AI met machine learning van Super Resolution.

lees ook

Cisco doet duurste aankoop ooit met overname van Splunk

Er is meer

De vernieuwde AI brengt nog andere nieuwigheden met zich mee:

  • Suggesties om de toon van een bericht te veranderen (vriendelijker, meer professioneel)
  • Antwoordsuggesties (bijvoorbeeld voor contactcenters)
  • Samenvattingen van bepaalde berichten (bijvoorbeeld alleen van één specifieke persoon)
  • Uitgebreide vertaalmogelijkheden
  • Samenvattingen per thema of hoogtepunten

Het is de bedoeling om deze assistent te integreren in de volledige Webex-portfolio.

Naast de vernieuwde AI-assistent introduceert Cisco nog enkele nieuwe producten en upgrades. Er zijn bijvoorbeeld de nieuwe draadloze oortjes, samen met Bang & Olufsen, een andere samenwerking. AI zit ook volledig verwerkt in de nauwere samenwerking tussen Cisco en Nvidia voor een visie rond hybride werk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home