Telenet stelt eSIM (opnieuw) uit tot 2023

telenet

De introductie van eSIM is nog even in de koelkast gestopt door Telenet. De virtuele simkaarten zouden nu in 2023 moeten verschijnen.

Al sinds 2021 verkondigt Telenet dat ze e-sim willen aanbieden in hun mobiele abonnementen, maar die plannen werden herhaaldelijk uitgesteld. De provider heeft nu aan DataNews bevestigd dat e-sim ten vroegste pas in 2023 zal geïntroduceerd worden, zonder daar een nauwkeurigere deadline op te zetten. Klanten van dochtermerk Base zullen dus ook nog even geduld moeten hebben.

lees ook

Telenet schakelt 3G uit vanaf september 2024

Proximus en Orange bieden eSIM wel al sinds 2020 aan voor zakelijke en particuliere klanten, op voorwaarde dat hun toestel de technologie ondersteunt. Na de overname door Proximus sprong ook Mobile Vikings in 2021 mee op de kar. Telenet counterde snel met een eSIM-dienst waarmee je telefoonnummers kan overzetten op je smartwatch, maar de uitbreiding voor smartphones leek nooit een prioriteit te zijn.

Telenet zal korter tegen de feitelijke lancering meer details bekend maken over het uitrolplan van eSIM, deelde de woordvoerster van het bedrijf aan onze redactie.

Fysieke simkaart vervangen

eSIM (embedded SIM) is een virtuele simkaart die niet meer fysiek in je toestel zit. Dit kan op verschillende manieren worden aangeboden; in België steunen providers veelal op gebruik van QR-codes om eSIM te activeren. Met deze technologie kan je 2 actieve nummers gebruiken op één toestel. Zo kan je bijvoorbeeld veel eenvoudiger wisselen tussen je professionele en privételefoonnummer of een lokale databundel afsluiten in het buitenland.

De eerste eSIM-compatibele apparaten verschenen rond 2016. De technologie was aanvankelijk bestemd om telefoniefuncties te brengen naar slimme horloges, maar maakte al snel de oversteek naar smartphones en tablets onder impuls van Apple. Op termijn moet eSIM de fysieke simkaart volledig doen vergeten, al zal dat nog wel enkele jaren duren.

lees ook

Een smartwatch op kantoor: de investering waard?

In de Verenigde Staten staat de adoptie van eSIM echter al een stuk verder dan in Europa. Dat getuigt ook de keuze van Apple om de iPhone 14 zonder fysieke simkaart te lanceren. Voor de Europese markt laat Apple de fysieke simkaartgleuf nog zitten in de nieuwe generatie.

Laatst bijgewerkt om 11u30.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home