Skype zet in op nieuwe functies en kleurrijk design

Skype kiest later dit jaar voor een nieuw kleurrijk design en meer snelheid, naast andere verbeteringen. De videogigant laat ons nu al even zien wat er allemaal zal veranderen.

In het najaar lanceert Skype enkele hippe, nieuwe functies en die wil het bedrijf nu al met ons delen. Een datum voor de updates is echter nog niet bekend.

Call stage

Eerst en vooral moderniseert Skype de ‘call stage’. Wanneer je videobelt, zal je dus nieuwe lay-outs en thema’s kunnen instellen. Ook kan je ervoor kiezen om jezelf groot weer te geven terwijl je belt. Deelnemers die hun video niet delen, zullen evenzeer in het groot op je scherm verschijnen in een modieus verdeeld raster.

Je kan er dus voor kiezen om enkel de spreker aan het woord te zien, alle deelnemers in een raster of in een grote galerij weer te geven én om de ‘Together Mode’ te gebruiken. Dankzij deze laatste functie kan iedereen in één grote ruimte plaatsnemen, zoals een aula.

skype
Bron: Skype

Je zal wel nog steeds de optie hebben om deelnemers zonder beeld niet te tonen op je scherm.

Alle kleuren van de regenboog

Wanneer je enkel je audio gebruikt, hoef je echter geen grijze muis te zijn. Je kan tussen de verschillende achtergrondafbeeldingen van Skype kiezen om toch nog fleurig voor de dag te komen.

skype
Bron: Skype

Verder komen er nog andere kleurrijke oplossingen aan, zoals knoppen en avatars met een licht kleurverloop.

skype
Bron: Skype

Om je gesprekken nog meer aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen, kan je kiezen voor themakleuren of het toevoegen van emoji’s als groepsafbeelding.

skype
Bron: Skype

Meet Now

Daarnaast past Skype ‘Meet Now’ aan, de functie waarmee je zonder inloggen (of zonder app) toegang hebt tot een videovergadering. Wanneer je uitgenodigd wordt, zal je de naam en avatar van je gesprekspartner al kunnen zien. Zo weten mensen zeker dat ze aan het juiste gesprek deelnemen.

skype
Bron: Skype

Betere prestaties

Skype verbetert echter ook de prestaties – of de snelheid – van het platform met bijna een derde op de desktop-app en met meer dan 2.000 procent op Android. Verder zet de videogigant in op notificatiegeluiden die je aan je eigen voorkeur kan aanpassen én een verbeterde reactietool, zodat je vliegensvlug kan reageren op wat iemand zegt.

skype
Bron: Skype

Om gescande documenten, foto’s en video’s te delen, zal je ook de ‘Office Lens’ kunnen gebruiken op de mobiele app van Skype.

skype
Bron: Skype

De nieuwe ‘TwinCam’ laat je tot slot het beeld van een tweede toestel toevoegen aan je call. Wanneer je je kat – of een document voor het meer serieuze werk – wil tonen aan de andere deelnemers, hoef je alleen maar een QR-code te scannen met je tablet of smartphone.

lees ook

Microsoft Teams en Skype zijn voortaan compatibel

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home