Microsoft brengt ‘Meet Now’-knop naar Windows-taakbalk

Microsoft voorziet Windows 10-gebruikers van een nieuwe knop om snel vergaderingen te starten. De knop zal de komende maanden naar de meeste gebruikers uitrollen.

Wie zijn Windows 10-systeem een update geeft naar de nieuwste versie, wordt binnenkort waarschijnlijk geconfronteerd met een nieuwe knop op de taakbalk. De ‘Meet Now’-knop verscheen voor het eerst in preview Build 20221 maar moet binnenkort iedereen de mogelijkheid geven om snel meetings te starten. Enkel gebruikers van Windows 10 Enterprise of mensen die een Azure Active Directory-account gebruiken, moeten de knop missen.

Meet Now geeft gebruikers de mogelijkheid om heel snel een videovergadering te starten of aan een meeting deel te nemen. Met een druk op de knop zet je een vergadering op, waarvoor je vervolgens de url kan delen. Andersom kunnen contacten die url via de knop ingeven en meteen deelnemen aan de vergadering. De functie lijkt vooral interessant voor gebruik met familie of vrienden, zeker wanneer die niet allemaal even goed overweg kunnen met pc’s.

Skype

Meet Now werkt vreemd genoeg op basis van Skype. Microsoft wil Teams positioneren als zijn communicatiehub en de software ook voor niet-professioneel gebruik populair maken, maar voor deze functie geniet Skype schijnbaar de voorkeur. Om deel te nemen aan een vergadering opgezet via Meet Now, heb je gelukkig geen account nodig. Je hoeft ook Skype niet te installeren: de software werkt perfect via een webclient.

lees ook

Microsoft Teams biedt nu alle functies van Skype for Business Online

De functie is een mooie indicatie van hoe Microsoft videomeetings dichter wil integreren in zijn besturingssysteem. Wie geen interesse heeft in de nieuwe knop, kan die verwijderen door er rechts op te klikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home