Skype for Business vanaf deze maand niet meer online

Skype for Business

Microsoft plakte twee jaar geleden al een vervaldatum op Skype for Business als online dienst. Vanaf augustus wordt het platform officieel offline gehaald.

In maart kondigden we al aan dat Skype for Business Online ermee stopt. De online dienst wordt vanaf augustus offline gehaald. Microsoft spoort gebruikers aan om over te schakelen naar Microsoft Teams en probeert die overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hoewel Microsoft zich naar eigen zeggen nostalgisch voelt over het pensioen van Skype for Business Online, is het des te meer enthousiast over zijn Teams-platform.

Begeleiding op maat

In een officieel bericht van Microsoft geeft de Tech Community aan organisaties te helpen bij de laatste loodjes van de overgang van Skype naar Teams. Dat verloopt makkelijk dankzij de door Microsoft begeleide upgrades naar Teams, die in augustus van start gaan. Microsoft plant bedrijven voor een automatische upgrade in en voorziet de beheerder 90 dagen voordien van een melding. Tot die datum kunnen organisaties de online Skype for Business-dienst blijven gebruiken. Organisaties kunnen er ook voor kiezen om de update zelf al eerder uit te voeren.

Daarnaast wil Microsoft ervoor zorgen dat de data van reeds geplande meetings niet verloren gaat. Hiervoor maakt het gebruik van de Meeting Migration Service (MMS). Ook contactpersonen verschijnen automatisch in Teams, wanneer nieuwe gebruikers binnen de 90 dagen na de upgrade voor het eerst inloggen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home