Nvidia introduceert EGX Jetson Xavier NX met cloud native-ondersteuning

Nvidia verwelkomt een nieuwe telg in de Jetson-familie met de Jetson Xavier NX: een kleine maar krachtige edge-server voor AI-toepassingen. Er komt ook een grotere verzsie met de EGX A100.

Op zijn digitale GTC 2020-event lanceert Nvidia de EGX Jetson Xavier NX: een nieuwe kleine ‘server on a chip’ voor edge-omgevingen. De minihardware is gericht op gebruik in IoT-geïnspireerde toepassingen en moet AI-workloads versnellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan beeldherkenning op basis van verschillende hoge resolutie-camera’s. De Jetson Xavier NX heeft een Nvidia Xavier SoC aan boord en is niet groter dan een bankkaart. Het ding volgt eerdere iteraties in het Jetson Nano-gamma op.

Cloud native

Nvidia introduceert bovendien cloud native-ondersteuning voor de Jetson Xavier NX-ontwikkelaarskit en de hele Jetson Edge line-up. De cloud native-ondersteuning moet gebruikers van Jetson-technologie de mogelijkheid geven om eenvoudiger en sneller updates en verbeteringen uit te rollen naar Jetsongebaseerde toestellen. Ontwikkelaars kunnen zo sneller nieuwe algoritmes uitrollen doorheen de levenscyclus van een toepassing, zonder dat daar veel downtime bij komt kijken.

De gpu-specialist ziet zijn AI-edge-hardware uitgerold worden in onder andere retail-omgevingen waar de chip op schaal wordt geïmplementeerd. Dat ontwikkelaars eenvoudig nieuwe functies kunnen uitrollen via een cloudgebaseerde workflow, is dan ook essentieel. De cloudnative-architectuur maakt het mogelijk om software in containervorm te draaien en toch te accelereren.

EGX A100

De Jetson Xavier NX krijgt gezelschap van de EGX A100. Dat is een significant grotere server gebaseerd op de splinternieuwe Ampere-gpu van de gpu-bouwer. Die chip moet tot 20 keer sneller presteren voor AI-gerelateerde workloads vergeleken met zijn voorgangers. De EGX A100 is gebouwd om data van een enorme hoeveelheid sensoren in realtime te verwerken en te analyseren. Ook dit nieuwe product geniet van de nieuwe cloud native-ondersteuning.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home