Nieuwe Microsoft Teams Rooms interface verhoogt gebruiksgemak

Microsoft Teams Rooms

Met de verbeteringen brengt Microsoft de Teams Rooms-versie dichter bij de desktopversie van Teams wat betreft knoppen en achterliggende functies.

Microsoft kondigt volgens MSPoweruser een aantal visuele verbeteringen binnen de Teams Rooms-interface om de toepassing meer in lijn met de desktopversie van Teams te brengen. De knop ‘New meeting’ wordt vervangen door de knop ‘Meet’ en het numeriek klavier-icoontje wordt vervangen door ‘Call’.

Wanneer je de knop ‘Meet’ kiest, kan je direct een vergadering starten en gebruikers toevoegen via het zoekvenster.

De nieuwe Call-optie laat je toe om een telefoonnummer te kiezen wanneer je organisatie een beloptie heeft geconfigureerd. Binnen hetzelfde bedrijf kan je naar andere mensen bellen (P2P) of een groepsgesprek opzetten.

SIP URI

SIP URI bellen is nog niet beschikbaar in de Teams-only modus. Daarvoor moet je in de instellingen duiken en je toestel configureren als ‘Skype for Business and Microsoft Teams (default)’ om te funcioneren als een SIP URI instappunt binnen de ‘Call’-app.

De nieuwe functies worden verwacht vanaf Teams Rooms applicatieversie 4.11.xx.0 en zitten vandaag nog in bèta. Tussen midden januari en midden februari 2022 zou iedereen de nieuwe functionaliteit moeten ontvangen.

Ondertussen krijgt Microsoft Teams aan een sneltempo nieuwe functies. Zo kan je binnenkort je videostream ontspiegelen wanneer je notities op het scherm toont. Vanaf begin 2022 kan je Microsoft Teams ook gebruiken als vaste lijn in België gebruiken onder de noemer Teams Phone with Calling Plan. Tot slot zijn sinds kort externe gebruikers welkom in Teams-kanalen van bedrijven.

lees ook

SIP-telefoons voortaan compatibel met Microsoft Teams dankzij nieuwe gateway

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home