Ontspiegel binnenkort je eigen videostream in Microsoft Teams

Microsoft Teams scherm delen

Microsoft Teams laat binnenkort toe om je videostream te ontspiegelen om tekst leesbaar in beeld te brengen.

Ooit al eens geschreven tekst proberen te presenteren in een Microsoft Teams-vergadering? Dan weet je dat je met een vervelende verrassing wordt geconfronteerd. De tekst verschijnt gespiegeld in beeld, omdat je beeld gespiegeld is. Net als bij het nemen van een selfie met je smartphone verschijn je in spiegelbeeld. Dat is een logische instelling, omdat je naar een reflectie kijkt van jezelf.

Wie dat wenst, kan binnenkort in Microsoft Teams het videobeeld ontspiegelen. Doe dat niet voor je dagelijkse meetings, het voelt heel onwennig aan omdat je bewegingen averechts worden vertaald. Het is echter wel nuttig om dat even te doen wanneer je bijvoorbeeld een whiteboard, flipchart of iets anders mee in beeld brengt. In plaats van spiegelbeeld kan je met de nieuwe instelling wel correct alle aantekeningen lezen.

De nieuwe functie wordt volgens de Microsoft roadmap deze maand verwacht. Wie de desktopversie van Microsoft Teams gebruikt, kan als eerst met de functie aan de slag.  

Eerder deze maand kondigde Microsoft op Ignite aan dat externe gebruikers voortaan in Teams-kanalen welkom zijn. Het werkt verder ook aan futuristisch vergaderen in het metaversum van Facebook. Vanaf volgend jaar kan je al Teams-vergaderingen starten vanaf Facebook Workplace, weliswaar nog zonder digitale avatars.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home