Microsoft brengt bedrijfsdoelstellingen en werknemers op één lijn met Viva

Microsoft kondigt nieuwigheden aan voor Microsoft Viva. De nieuwe functies moeten werknemers middelen geven om economisch onzekere tijden door te komen.

Hybride werken drijft de ingesteldheid van werknemers en bedrijfsleiders verder uit elkaar, volgens het net gepubliceerde Work Trend Index Pulse-rapport van Microsoft. Deze trend hoopt de techgigant te kantelen door nieuwe functies op Microsoft Viva vrij te geven.

Viva is een welzijnsplatform voor werknemers dat in volle coronaperiode het levenslicht zag. Het platform omvat volgende vier formules: Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning en Viva Topics. Ieder onderdeel dient zijn eigen doel.

lees ook

Microsoft lanceert Viva: een welzijnsplatform voor werknemers

Nieuwe apps

Bij de nieuwigheden lanceren in ieder geval al twee applicaties: Viva Pulse en Viva Amplify. De eerste app geeft managers en bedrijfsleiders de middelen om op regelmatige basis feedback te verzamelen. Er zijn zowel verschillende templates te vinden om de vragenreeks in te gieten, als reeksen aan vragen die opgesteld werden op basis van onderzoeken.

Bron: Microsoft

De tweede app is een tool voor bedrijfsleiders om hun boodschap duidelijk en consistent over te brengen. Alle berichten staan er centraal opgeslagen, maar kunnen ook naar verschillende platformen tegelijk uitgestuurd worden. Verder is er een schrijfassistent aanwezig en verzamelt de bedrijfsleider metrische gegevens die de volgende boodschap weer kunnen versterken. Berichten kunnen verstuurd worden in verschillende SharePoint, Outlook, Yammer en later ook in apps van derde partijen.

Bron: Microsoft

AI-hulp en communiceren

Answers in Viva zoekt met AI voor werknemers die met vragen zitten de geschikte persoon binnen de onderneming. People in Viva maakt eveneens gebruik van AI-mogelijkheden, maar maakt voor iedere werknemers een profiel op waarin de interesses, expertisegebieden en teamdoelstellingen van die persoon staan opgenoemd. Dat moet aanmoedigen tot spontane gesprekken in de gang tussen collega’s. De profielen zijn in te kijken op Microsoft 365 en in een gloednieuwe app.

Bron: Microsoft

Dan is er al een nieuwigheid voor Viva Engange. Dat is een platform dat zijn uiterlijk gestolen heeft van Facebook om meer onderlinge interacties te stimuleren en dat te vinden is in Microsoft Teams. De nieuwe functie voor het platform noemt Leadership Corner. Zoals de naam aangeeft zijn bedrijfsleiders daar te vinden, ze moeten bereikbaar zijn voor het personeel om ideeën en perspectieven onderling uit te wisselen.  

Bron: Microsoft

lees ook

Microsoft Teams krijgt zakelijk sociaal netwerk dat er als Facebook uit ziet

Integratie in andere platformen

Dan zijn er ook nog diepere integraties om de mogelijkheden van Microsoft Viva beter te kunnen benutten. Viva Goals integreert zo met Microsoft Teams en Microsoft Planner en Microsoft Project, wordt een extensie van Azure DevOps en een mogelijkheid in de datasets van Power BI. De functie moet werknemers overigens informeren over de bedrijfsdoelen en projecten in lijn brengen met deze doelstellingen.

Verder komt er een betere integratie tussen Viva Leaning en LinkedIn Learning. De lesmaterialen die online te vinden zijn, kunnen werknemers dan voortaan eenvoudig in Teams bekijken. Bovendien houdt het platform op Teams dan beter bij welke cursussen de werknemer nog moet bekijken en welke al volledig doorbladerd zijn.

Algemeen uiterlijk

Microsoft voegt er nog aan toe dat de startpagina van Viva Connections een nieuw uiterlijk zal krijgen. Viva-apps zullen dan op één centrale locatie te vinden zijn. Tegelijk wordt de Viva briefing e-mail in een nieuw jasje gestoken en zal er meer inhoudelijke informatie te vinden zijn in de berichten met aanbevelingen op maat van het individu.

Alle nieuwe functies zullen aan het begin van 2023 geleidelijk aan te vinden zijn in Microsoft Viva. Vanaf drie oktober lanceert er voor werknemers uit de verkoop wel al het platform Viva Sales. Het gaat om een volledig nieuw platform waarin CRM, Microsoft 365 en Teams samenkomen. Lees er alles over in het artikel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home