Je kan in Microsoft Teams binnenkort berichten inplannen

Microsoft Teams

Vanaf 22 september kan je in Microsoft Teams berichten op een later tijdstip afleveren, rekening houdend met de werkuren van je collega’s.

Microsoft Teams heeft de laatste tijd heel wat nieuwe functies mogen verwelkomen. Daar komt vanaf 22 september een belangrijke bij: inplannen van berichten. Zo kan je berichten laten toekomen tijdens de werkuren van collega’s. Dit is zeker handig voor binnen internationale bedrijven die over verschillende tijdzones werken.

Je kan een bericht inplannen op een specifiek uur, maar je kan dat bericht na inplanning nog steeds aanpassen of verwijderen tot het wordt afgeleverd op het afgesproken uur. Wanneer je op verzenden klikt, kan je kiezen wanneer je het wil afleveren.

Korte videoclips delen

Later deze maand krijgt Microsoft Teams nog een andere belangrijke nieuwe functie: korte videoclips delen in een Teams-chat. Zulke korte opnames zijn handig voor organisaties die in verschillende tijdzones werken en in drukke periodes waarin je iemand niet te pakken krijgt.

De clips kunnen maximaal een minuut lang zijn. De functie is vanaf augustus beschikbaar in publieke preview en wordt in de tweede helft van september breed naar alle gebruikers uitgerold als alles goed gaat.

In de zomer heeft Microsoft Teams heel wat updates gegeven. Zo werkt het aan een sociale netwerkvariant dat een beetje op Facebook lijkt binnen Teams en lanceerde het een gratis variant van Teams Rooms voor kmo’s. Wie Teams in een VDI-omgeving gebruikt, kan nu ook voortaan gebruik maken van vage achtergronden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home