Microsoft Teams werkt aan meeting codes in navolging van Zoom

Microsoft Teams

Om Microsoft Teams gebruiksvriendelijker te maken, lanceert het nu eindelijk meeting codes die concurrenten Google Meet en Zoom al veel langer gebruiken.

De nieuwe functie staat gepland voor eind mei en koppelt aan elke meeting een Meeting ID. Dat nummer wordt ook gekoppeld aan de Microsoft Teams-gebruiker en kan vrij worden gedeeld met iedereen. Hiermee volgt het eindelijk het spoor van Zoom dat mede door het gebruiksgemak van deze codes explosief is gegroeid tijdens de pandemie.

In tegenstelling tot het fenomeen Zoombombing in het begin van de pandemie hoef je met Microsoft Teams minder schrik te hebben dat je meeting door ongewenste gasten wordt geterroriseerd. Dezelfde pre-join-, lobby- en securityregels gelden vergeleken met een traditionele invite link.

De functie wordt tegelijk gelanceerd op elke versie van Teams, ongeacht of je de webversie, desktop of mobiele app gebruikt. Vanaf eind mei moet de Meeting ID-optie zichtbaar zijn.

lees ook

Skype for Business stopt vanaf 21 juli als online dienst: wat nu?

Vorige maand lanceerde Microsoft Teams onder andere native meldingen binnen Windows 10 en de langverwachte presentator-modus. Het toonde ook de holografische toekomst van Microsoft Teams onder de noemer Microsoft Mesh.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home