Microsoft Teams ondersteunt nu native meldingen in Windows 10

Na maanden testen is Microsoft Teams eindelijk klaar met de integratie van native meldingen in Windows 10. Iedereen kan de optie de komende weken verwachten in zijn of haar Teams-client.

Wie vandaag Microsoft Teams gebruikt voor dagelijks contact met collega’s, kent het probleem van de Teams-meldingen. Die verlopen niet via het meldingencentrum van Windows 10, maar via een aparte pop-up. Voor iedereen die regelmatig concentratiehulp inschakelt in Windows 10 om te focussen, kan het vervelend zijn dat Microsoft Teams zijn melding altijd apart toont. Daar komt nu gelukkig een einde aan.

Na enkele maanden in bètafase is de functie klaar voor een brede uitrol naar alle Teams-gebruikers. Vanaf nu kan je alle meldingen bundelen in het meldingencentrum van Windows 10.

Microsoft Teams meldingen

Wie liever de meldingen apart in Teams wil blijven ontvangen, hoeft niets te doen. Gaat jouw voor keur naar het meldingencentrum van Windows 10? Klik dan op je profiel rechts bovenaan in Teams en kies Instellingen. Klik daarna op Meldingen aan de linkerkant en kies daarna bij Meldingsstijl in een dropdownmenu voor Windows in plaats van Teams is ingebouwd.

De functie wordt op dit ogenblik wereldwijd uitgerold. Wie de optie nog niet ziet in het instellingenmenu, moet even geduld uitoefenen tot zijn of haar Teams-client de update heeft ontvangen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home