Hoe maak je van jezelf een cartoon in Zoom?

Snap Camera Zoom

Zoom-vergaderingen kennen we allemaal, maar hoe maak je deze nét iets leuker? Je hoort het goed, door van jezelf een cartoon te maken.

Via de Snap Camera app kan je nu van jezelf een cartoon maken in Zoom. Eerder al kon je andere filters gebruiken via de app, maar de cartoon-filter is op dit moment toch het meest trendy. De filter laat je eruit zien als een echt Pixar-figuurtje, al zijn de gezichtsuitdrukkingen niet allemaal even uitgebreid. Toch blijft de filter goed op je gezicht ‘plakken’ tijdens het videobellen.

Hoe ga je te werk?

Als je Zoom al geïnstalleerd hebt, hoef je enkel nog de Snap Camera app te downloaden. Dat kan via deze link. Om alle functies te kunnen gebruiken, dien je wel met Windows 10 of met macOS 10.13 en hoger te werken.

Wanneer je de Snap Camera app toegang hebt gegeven tot je microfoon en camera, start je ook Zoom op. Hier zorg je dat je camera input op Snap Camera staat. Werk je op een PC? Klik dan op het pijltje langs het camera-icoon onderaan je scherm en selecteer ‘Snap Camera’. Werk je op een Mac? Selecteer dan bovenaan bij ‘Voorkeuren’ > ‘Video’. Daar kan je in het ‘Camera’-menu ook ‘Snap Camera’ aanduiden.

Snap Camera
Snap Camera app

Als je hier klaar mee bent, kan je in de Snap Camera app de filter selecteren die je graag wil gebruiken. Om er als cartoon uit te kunnen zien, dien je dan ‘Cartoon style’ te kiezen. Wanneer je op de video zelf klikt, kan je ook wisselen tussen verschillende cartoon-stijlen.

lees ook

Zonder zorgen op Zoom: de 15 beste tips om te videobellen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home