Microsoft Teams lanceert 3D-avatars in test

Microsoft Teams 3D-avatar

Geen zin in een videocall maar is puur audio wat onpersoonlijk? Test vandaag de 3D-avatars van Microsoft Teams om voor jou uit te maken of het een gulden middenweg is.

Twee weken geleden kondigde Microsoft aan dat het aan 3D-geanimeerde personages werkte binnen Teams, samen met videofilters. Die laatste ging onmiddellijk live, op de 3D-avatars moesten we nog even wachten. Tot nu, want wie de publieke previewversie draait van Microsoft Teams kan de functie vandaag al uittesten.

Je kan vooraf je 3D-model vormgeven via diverse instellingen. Kom je liever niet in beeld, dan kan je de 3D-avatar laten optreden. Die wordt geanimeerd op basis van je stem. Je hoeft je webcam niet op te zetten om de functie te gebruiken. Dat maakt van de 3D-avatars een ideale tussenoplossing voor mensen die op hun privacy gesteld zijn.

Hoe zwaar de 3D-personages op je systeem zullen wegen, is nog niet duidelijk. Op dit ogenblik zien wij de functie nog niet verschijnen binnen Microsoft Teams. We vermoeden wanneer je met twee of meer 3D-avatars in beeld bent, dat de grafische vereisten fors de hoogte in schieten vergeleken met traditionele video. Wie een hele dag zonder lader zit en zuinig moet zijn met de batterij van de laptop, houdt het beter bij enkel audio.

microsoft Teams 3D avatar

Op termijn wil Microsoft deze 3D-avatars ook graag gebruiken in virtual reality. De softwaregigant werkt aan een Teams-versie voor Meta Quest VR-brillen om virtuele meetings te houden. Meer duidelijkheid hierrond is er voorlopig nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home