Microsoft Teams voegt nieuwe opties toe voor hybride werkplek

Microsoft Teams

Microsoft heeft updates aangekondigd voor Teams. In de loop van het komende half jaar, worden er aan de applicatie functies toegevoegd die beter inspelen op de hybride werkomgeving.

Misschien ben je in het verleden wel eens te laat aangekomen op een meeting doordat je stilstond in de file. Binnenkort is dat niet meer aan de orde en kan je de vergadering gewoon vanuit je auto meevolgen, maar enkel op basis van geluid. Tenminste, als je beschikt over Apple CarPlay in je auto.

Dat is zelfs maar één van de aanpassingen die Microsoft maakt aan het online communicatieplatform Teams. Het bedrijf wil met de aanpassingen maximaal inspelen op de hybride werkomgeving, waarbij werknemers zowel vanuit thuis werken als vanuit kantoor.

lees ook

De toekomst van telewerk volgens organisaties en werknemers

Flexibele kantoorruimtes

Zo zet Microsoft Teams binnenkort in op de ondersteuning van intelligente camera’s. Die camera’s dienen voor vergaderruimtes, waarbij de camera zich met AI aanpast en focust op de spreker. De Logitech Rally Bar is een voorbeeld van dit type camera. De volledige review vind je hier.

In Teams blijft het beeld van de vergaderruimte in zijn totaal beschikbaar. Binnenkort wordt het mogelijk ook alle aanwezigen in de vergaderruimte in een aparte videokader weer te geven. Een tool voor gezichtsherkenning zet de juiste naam bij iedere aanwezige.   

Bron: Microsoft

Betere presentaties

Verder maakt de functie Cameo het binnenkort mogelijk om jezelf voor je PowerPointpresentatie te zetten in PowerPoint Live. De gebruiker kan zelf kiezen waar en op welke manier hij of zij voor de slides verschijnt.

Bron: Microsoft

Voor nog betere presentaties wordt ook een AI-tool uitgerold onder de naam ‘speaker coach’. De coach luistert naar je voorstelling en geeft je tips over je spreeksnelheid en de interactie met je publiek. Zowel de uitrol van Cameo als van speaker coach staat gepland voor begin 2022. Eerder kan een gebruiker wel al genieten van een functie die automatisch belichtingscorrecties doorvoert.

In diezelfde periode krijgt de mobiele Teams-applicatie een update, waardoor deelnemers aan een vergadering eenvoudig chat kunnen openen op hun smartphone. Vanaf de applicatie wordt het ook mogelijk documenten door te sturen naar de vergadering en samen te werken op Microsoft Whiteboard.

Bron: Microsoft

Outlook

De samenwerking tussen de applicaties Outlook en Teams wordt tot slot verbeterd. In de Microsoft-e-maildienst wordt het mogelijk aan te geven of je in een meeting aanwezig zal zijn en of je dan wel online of op de fysieke locatie verschijnt. Dezelfde update kondigde Google Calender ook al aan.

Verder wordt het mogelijk aan te geven welke dagen je zal thuiswerken. Deze toevoegingen maken volgens Microsoft het inplannen van een vergadering makkelijker en verbeteren de samenwerking.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home